• Bernique Tool (r), directeur van MLDS, is blij met de opbrengst van Running4Roos en spreekt een dankwoord uit

    Nicole Kleine Staarman

Samen lopen naar €43.353

CASTRICUM AAN ZEE "Ik heb het hele weekend genoten", Rosa Beers kijkt geëmotioneerd terug op de deelname van Running4Roos aan de Dam tot Damloop in september. "Ik heb gelachen, gehuild en heel veel geknuffeld."

Nicole Kleine Staarman

AFSLUITING Vandaag, zaterdag 6 oktober, wordt Running4Roos afgesloten met een terugkomdag bij Zeezicht. Een actie die Fabiola, Pauline en Petra zijn gestart om hun vriendin Rosa te steunen in haar gevecht tegen slokdarmkanker. Een agressieve en ongeneeslijke vorm. De deelname aan de Dam tot Damloop werd gekoppeld aan de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) en maakte veel reacties los.

CHEQUE "Meer dan 200 mensen zorgden voor een blauwe zee van mensen", vertelt Dave van MLDS. "En hebben samen heel veel donaties binnengehaald". Directeur Bernique Tool van MLDS krijgt de cheque met daarop €43.353 overhandigd door de kinderen van Rosa. Tool is zichtbaar geëmotioneerd: "Het is een fantastisch bedrag. Ik wil iedereen bedanken voor de warme samenwerking en alle emoties die het leven mooi maken. Ook tranen horen daarbij". Ze richt het woord tot Rosa. "We kunnen dit heel hard gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen mensen meer in een situatie terechtkomen zoals jij en je dierbaren".

ONDERZOEK Prof. dr. Peter Siersema, specialist op het gebied van slokdarmkanker, legt uit waar het opgehaalde bedrag voor gebruikt gaat worden. "We hebben na 28 jaar onderzoek al veel bereikt, maar we zijn er nog lang niet. We willen de behandeling verbeteren, beter begrijpen waarom de een wel en de ander niet geneest. En de ziekte eerder kunnen ontdekken". Hij is dankbaar voor het werk van MLDS en het initiatief en de inzet van Running4Roos.

KWALITEIT Ook vandaag vloeien er tranen, klinkt er gelach en ontvangt Rosa omhelzingen. Kortgeleden was haar laatste slechtnieuwsgesprek. "Het was de genadeklap, maar het geeft gek genoeg ook een vorm van rust", zegt ze in een persoonlijk gesprek. "De tijd die ik nog heb, staat nu in het teken van kwaliteit".