• Mels de Bruijn vlak voor een doelpunt in een SmartGoal onder toeziend oog van zijn moeder Sylvia en Peter Lambert.

    Hans Boot

SmartGoals Vitesse '22 in gebruik

CASTRICUM De 140 'Vrienden en Vriendinnen van Vitesse'22' wisten het vorig jaar (september) zeker: van het door hen opgebrachte geld moesten elektronische 'SmartGoals' worden aangeschaft voor de jeugd. De negen doeltjes werden maandag in gebruik genomen op De Puikman.

Peter Lambert, hoofd jeugdopleiding: "Ze bestaan uit zes voetbalframes die draadloos met elkaar communiceren en met licht aangeven door welk poortje er gerend of gescoord kan worden. Scoren kan alleen in de doeltjes die op dat moment licht geven. Na het doelpunt gaat het licht in die SmartGoal uit en gaat er een andere aan. Zo worden de spelers gedwongen om goed om zich heen te kijken en snel te reageren op veranderende situaties."


De pupillen moesten even wennen aan het nieuwe project, maar hadden er al gauw veel plezier in. Ook trainster Sylvia de Bruijn is enthousiast: "Supergoed dat ook Vitesse deze doeltjes nu heeft. Ze worden al een tijdje door de KNVB gebruikt voor trainingen van bijvoorbeeld Ajax en Jong Oranje. Het is een prima middel voor de ontwikkeling van balvaardigheid en wendbaarheid." (tekst en foto Hans Boot)