• Landschap NH

Snoeien, knotten en planten in de Oosterbuurt

CASTRICUM Na een onderbreking van twee jaar gaat Landschap Noord-Holland samen met buurtbewoners en vrijwilligers uit heel Castricum gezamenlijk aan de slag om nieuwe heggen aan te leggen voor de vogels, wilgen te knotten voor de insecten en takken te rillen voor egels, roodborsten en winterkoninkjes.

De Oosterbuurt is namelijk zo bijzonder vanwege zijn karakteristieke oude heggen en hagen, waarvan de voorlopers al op kaarten van eeuwen terug te vinden zijn. Maar ook de elzensingels, hoogstamboomgaarden, oude solitaire bomen, lange rijen knotbomen, waterlopen met natuurlijke oevers en kruiden en groentetuinen, maken de Oosterbuurt uiterst groen en natuurrijk.

Op de werkdag van 8 december zal tussen de Bredeweg en de Doodweg gesnoeid en geknot gaan worden in een elzen-wilgen singel en zal een heg in ere worden hersteld en aangeplant. "Wie het leuk vindt om mee te doen, is van harte welkom." zegt projectmedewerker Martijn Struijf. "We zorgen namelijk voor voldoende gereedschap en begeleiding om zo samen Castricum weer een stukje mooier en natuurlijker te maken."

U kunt zich aanmelden bij Martijn Struijf van Landschap Noord-Holland, telefoon 06- 13972301 of m.struijf@natuurlijkezaken.nl De werkzaamheden zullen om 10.00 uur beginnen en zijn uiterlijk om 15.00 uur weer klaar.