SP blijft actievoeren voor buslijn

CASTRICUM De SP blijft zich verzetten tegen het opheffen van buslijnen zoals lijn 164 richting Egmond.

Nadat het bezuinigingsplan van Connexxion naar buiten was gebracht, kwamen verschillende gemeenteraden in verzet. In Castricum, Schagen, Heerhugowaard en Hollands Kroon werden moties aangenomen om te protesteren bij de provincie. Ook schooldirecties uitten hun ongenoegen.

"De SP gaat daarom door met het ophalen van handtekeningen" meldt een strijdbare fractievoorzitter van SP Castricum, Marjo Husslage. "De SP is overal zichtbaar in de plaatsen waar de buslijnen dreigen te verdwijnen."

Volgens Husslage lijkt het er op dat de provincie en Connexxion een klein beetje terugkomen op het bezuinigingsplan. "Zo zouden de buslijnen eerst al in december van dit jaar verdwijnen, dit is nu uitgesteld tot 22 juli 2018. De SP blijft echter net zo lang actie voeren tot de opheffingen van de baan zijn."

Op 22 januari gaat de SP protest-handtekeningen aanbieden aan VVD gedeputeerde Elizabeth Post. Tot nu toe zijn er al meer dan 2000 handtekeningen opgehaald. Iedereen kan nog steeds de petitie tekenen op petitions24.com/signatures/behoud_van_buslijn_164

De SP in provinciale staten waarschuwde al in 2016 dat volgens het plan van de provincie buslijnen mochten verdwijnen. Husslage: "De provincie zei toen nog dat dit niet klopte. In mei stelde de SP opnieuw vragen over de buslijnen aan VVD gedeputeerde Elisabeth Post. Na vier maanden gaf zij toe dat de buslijnen inderdaad verdwijnen. Meteen daarna begon de SP actie te voeren tegen de opheffingsplannen. Voor de SP is busvervoer onmisbaar voor scholieren, mensen die geen auto kunnen betalen en ouderen die geen auto meer kunnen rijden. Juist deze groep dreigt in een isolement te raken door deze maatregel. Openbaar vervoer is ook beter voor het milieu."