• De finalisten met masters en juryleden

    Ontluikend Ondernemen

Spanning stijgt onder 'ontluikend ondernemers'

CASTRICUM In groep 8 van basisschool Visser 't Hooft brak vrijdag het uur van de waarheid aan. De finale in het kader van de Masterclass Ontluikend Ondernemen 2018.

Een ondernemende houding kan niet vroeg genoeg aangeleerd worden. Vanuit die gedachte is vijf jaar geleden vanuit Stichting Ontluikend Ondernemen het initiatief genomen om leerlingen van groep 8 op de basisschool een onderwijspakket aan te bieden waarin zij kennis maken met de vele facetten van het ondernemerschap: De Masterclass Ontluikend Ondernemen.

Op de Visser 't Hooft school hebben de leerlingen uit groep acht in drie maanden tijd keihard gewerkt aan het maken van een ondernemingsplan. De teams werden begeleid door de masters André de Boer (2e van rechts op de foto achter de prijswinnaars) en Esther Hollenberg (rechts). Vrijdag 25 mei vond de schoolfinale plaats en streden de zeven bedrijven om de eer. Het was een nek aan nek race want alle leerlingen hebben veel ondernemende vaardigheden geleerd de afgelopen maanden en dat vertaalde zich in spetterende pitches. De deskundige jury, bestaande uit Patrick de Jager (links) en Rianne Heere (2e van links), had de moeilijke taak om de prijswinnaars te kiezen. Na lang beraad werden de prijswinnaars bekend gemaakt: GV Taarten, Casting for Kids en GoGo! De leukste activiteiten voor ouderen waren de winnaars van dit jaar.

GoGo! De leukste activiteiten voor ouderen is ook doorgedrongen tot de Landelijke Finale op woensdag 30 mei: daar zullen de ontluikende ondernemers uit het gehele land in de Stoomhal in Wormer met elkaar de strijd aan gaan om de landelijke titel "Ontluikend Ondernemer 2018" te bemachtigen.