• Leo van Schoonhoven, Frederike Linssen (nr.6) en fractievoorzitter Roel Beems met de campagnebus naar Akersloot.

Sportieve aftrap CKenG

CASTRICUM Het lijkt geen toeval dat de lokale politieke partij CKenG juist in sporthal De Bloemen de aftrap geeft voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Ze hebben immers in de al maanden durende discussie over de toekomst van De Bloemen - hangt deze wel of niet samen met het nieuwe zwembad - hun voorkeur duidelijk gemaakt.

CKenG vraagt zich af of de voorgestelde locatie voor het nieuwe sportcomplex, veld 2 van FC Castricum, wel de goede keuze is. De partij is voorstander van een complete en duurzame uitvoering van het complex gezien de gebruiksperiode van zo'n 40 à 45 jaar. CKenG gaat er logischerwijze vanuit dat de bezettingsgraad van het complex hoger wordt door zo veel mogelijke beweeg- en sportfaciliteiten te combineren. Dat er in het nieuwe sportcomplex een horecadeel wordt opgenomen waar hopelijk meerdere verenigingen gebruik van kunnen maken, spreekt voor zich.


AFTRAP De aftrap van de verkiezingscampagne van de grootste politieke partij in Castricum, werd gedaan door campagneleider Bert Meijer, een van de oprichters van CKenG, en lijsttrekker Leo van Schoonhoven. "De corebusiness van CKenG is om inwoners meer invloed te geven." aldus Van Schoonhoven. "Het nu lopende inspraakproject Zanderij is mede het resultaat van onze jarenlange inspanningen. Zo zet je onze inwoners op de bestuurdersstoel".

Er staan dertig personen op de kandidatenlijst van CKenG. "Allemaal met hun eigen specialisme: een goede groep 'meedenkers'." Wat de campagne betreft: CKenG heeft twintig doelen opgesteld. Op één, met stip, staat het streven naar behoud van de identiteit van de kernen. Bij nieuwe voorzieningen moet er meer nagedacht worden waar ze in de gemeente een plaats krijgen. "Wij willen bruggen bouwen. We gaan voor de verbinding van politiek en inwoners. En voor verbinding in de raad. Het opgebouwde 'oud zeer' in de raad, werkt tegen de raad en inwoners. We willen actief ons steentje bijdragen om in de toekomst veel meer tot eenheid te komen. Mede daarom hebben wij veel waarde aan onze eigen vernieuwing gegeven", aldus de lijsttrekker.


CAMPAGNEBUS Zaterdag werd de campagnebus even uitgeprobeerd, onder het motto 'CKenG komt naar je toe'. Met die bus zal CKenG zich tot aan de verkiezingen op veel verschillende plaatsen en momenten laten zien. Op bijvoorbeeld de vrijdagmarkt wordt de bus ingezet voor vervoer tussen Akersloot en Castricum. Het verkiezingsprogramma is te vinden op ckeng.nl. "Het streven van Lijst 1 is om Lijst 1 te blijven en de komende periode weer een stap voorwaarts te doen in de burgerparticipatie. "We gaan ervoor" aldus Leo van Schoonhoven.