• Pixabay

Steunpunt zoekt vrijwilligers

CASTRICUM Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is voor diverse organisaties op zoek naar vrijwilligers.

VLUCHTELINGEN Wil je vluchtelingen wegwijs maken in hun nieuwe woonplaats Castricum? Dan heeft Vluchtelingenwerk een leuke functie voor je. Als maatschappelijk begeleider help je vluchtelingen bij allerlei praktische zaken zoals de inrichting van hun huis, regelen van scholen voor kinderen en de inburgeringscursus voor volwassenen, diverse zaken rondom financiën en verzekeringen, post doornemen, etc. Dit doe je met een groepje vrijwilligers. Onderling verdeel je taken: de een is wellicht beter in regel dingen en papierwerk terwijl de ander liever praktisch bezig wil zijn.

GEHEUGENKOOR Najaar 2018 start Welzijn Castricum in samenwerking met Toonbeeld een geheugenkoor voor mensen met beginnende dementie. Er wordt nog gezocht naar vrijwilligers die willen meewerken aan de organisatie. Iemand die de pr rondom deze activiteit wil verzorgen en iemand die de muziek en liedjes wil uitzoeken.


LOGEERGEZIN STG vrijwilligershulp en mantelzorg is op zoek naar gezinnen die hun deuren willen openen voor een kind met een beperking, voor een dag(deel) en/of een nachtje. Een verandering van omgeving kan een goede stimulans zijn voor een kind. Tegelijkertijd worden de ouders van het beperkte kind ook ontlast. Frequentie is eens per vier weken (in het weekend).


Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Stichting Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter.