• Vroeger was de Schulpvaart voor de CAL-dorpen een belangrijke vaarweg naar t meer

Stichting Alkmaardermeer vertoont film

[LIMMEN] De Stichting tot behoud van natuurlijke en cultuurhistorische waarden in de Alkmaardermeeromgeving nodigt donateurs en belangstellenden uit voor het bijwonen van haar jaarlijkse bijeenkomst op dinsdag 24 oktober 2017. Het belooft een gevarieerde en boeiende avond te worden.

De film die Henk Molhoek en Henk Waal over de Stichting Alkmaardermeeromgeving hebben gemaakt, gaat namelijk in première. In de film komt Ben Hopman, de eerste voorzitter aan het woord. Helaas is hij dit jaar overleden. Met als titel 'Van Schulpstet tot Limmergat' zullen Peter Valkering en Lia Vriend een beeldpresentatie geven over de geschiedenis van de Schulpvaart. Na de pauze komt Hein Dil aan het woord. In 1854 kocht de familie Dil de visrechten op het Alkmaardermeer van de stad Alkmaar. Nog altijd heeft Dilvis het alleen-visrecht op het Alkmaardermeer.

Locatie is centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen en de toegang is gratis. De zaal is vanaf 19.30 uur open, het programma begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een kopje koffie of thee aangeboden.