• Lounge- en trouwlocatie aan het strand van Castricum

    Hans Boot

Stranddag Castricum goedkoper dan Egmond en Bergen

CASTRICUM Welke badplaatsen bieden de beste prijs-kwaliteitsverhouding en welke bieden een 'meer exclusieve ervaring'? Op die vraag moet de Strand Prijsindex van TravelBirds een antwoord geven. Castricum staat op de 90e plek.

Er werden meer dan 300 stranden uit meer dan 90 landen op een rijtje gezet, op basis van de gemiddelde prijs voor een stranddag. In deze ranking staat Castricum dit jaar op de 90e plek. Een gemiddeld stranddagje kost hier 46,42 euro volgens de website, die voor het onderzoekje de prijs van een flesje zonnebrandcrème, water, een biertje, een ijsje, een lunch en de faciliteiten bij elkaar optelde.

Castricum is hiermee duurder dan bijvoorbeeld IJmuiden (34,78), Zandvoort (42,55) en Scheveningen (45,96), maar goedkoper en dus blijkbaar 'minder exclusief' dan Egmond (48,45) en Bergen (48,62). De goedkoopste badplaats is overigens Cua Dai Beach in Vietnam (13,44) en de duurste Anse Vata in Nieuw Caledonië (78,57). De duurste badplaats in Nederland is Vlieland: hier ben je volgens het onderzoek 53,26 euro kwijt. Het volledige onderzoek vindt u hier