't Stetje organiseert Castricums Open Kampioenschap Biljarten 2018

CASTRICUM Biljartvereniging 't Stetje bestaat in 2018 alweer 12,5 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseren zij het Open Kampioenschap Biljarten van Castricum op de vrijdagavonden 2, 9, 13 en 23 februari aanvang 19.00 uur. De finaleronde wordt gespeeld op zaterdag 3 maart, aanvang 13.00 uur.

Er kunnen zich maximaal 40 deelnemers inschrijven. Locatie is het Biljart- en Bridgecentrum aan de Stetweg 41 te Castricum. Aan de inschrijving zijn enkele voorwaarden verbonden.

Wie mee wil doen, moet woonachtig zijn in Castricum of lid zijn van een Castricumse Biljartvereniging. Inschrijving is tot een moyenne van vier. Inschrijven kan tot en met 20 januari. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,-; daarbij inbegrepen zit ook twee keer koffie. Elke deelnemer speelt twee avonden. De poule-indeling is op basis van moyenne.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Biljartvereniging 't Stetje:www.bvstetje.nl. Inschrijven kan in het Biljart- en Bridgecentrum op vrijdagavond vanaf 19.00 uur of op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur. Of vraag een inschrijfformulier aan via franslimmen@hotmail.com of jaro.bijwaard@quicknet.nl of bel met 06-15330013/ 072-5065988.

FC Castricum weer ten onder

CASTRICUM Een door blessures geteisterd FC Castricum heeft opnieuw het onderspit moeten delven. Nu tegen het sterke Monnickendam, dat met snelle aanvallers met 1-4 de baas was.

De Castricummers zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. De ene blessure volgt de andere op en hoewel trainer Jort van der Meulen zich niet achter het blessureleed verstopt, is het elke week een puzzel om weer een geïmproviseerd elftal samen te stellen. Waar het vorig jaar van een leien dakje ging, staat FC Castricum nu stijf onderaan. Mede-promovendus Monnickendam drong vanaf het begin sterk aan en dat resulteerde in de 28e minuut in de 0-1. FC Castricum rechtte de rug en dat leverde in de 33e minuut met een mooie vrije schop van Carlo Vrijburg de gelijkmaker op, 1-1. Direct daarna leek FCC zelfs op voorsprong te komen, maar Danny Persijn gleed de inzet van Elario Zweet over de achterlijn.

De tweede helft zette Monnickendam FCC direct weer onder druk en in de 52e minuut werd het 1-2. Monnickendam bleef sterker, maar zag geen kans de voorsprong uit te breiden. Hoewel de 1-6 net zo makkelijk op het scorebord had kunnen verschijnen, was de 2-2 opeens net zo goed mogelijk via een kans van Dennis Pierneef. Toch viel het dubbeltje voor de Castricummers weer de verkeerde kant op. Eindstand: 1-4. De komende weken zal FC Castricum de concurrentie onderin moeten bestrijden en dan zal toch echt weer eens gewonnen moeten worden.