• Inez van Deelen Sigg en Bob van Leeuwen (rechts) met Bergenaren Frank van Heusden (dichter) en Hans Weber van Duinvermaak.

    Bob van Leeuwen

Toon Mans opent expositie Castricummers op Kunst10daagse

CASTRICUM De Kunst10daagse in Bergen is een instituut. Niet minder dan 260 kunstenaars exposeren op maar liefst 160 verschillende locaties in Bergen en Bergen aan Zee. Dit jaar nemen ook de Castricumse schilderes Inez van Deelen Sigg en dorpsdichter Bob van Leeuwen deel aan het prestigieuze evenement. Zij exposeren, samen met en de Bergense dichter/fotograaf Frank van Heusden, in en rondom het gerenommeerde restaurant Duinvermaak aan de Breelaan.


INEZ Sinds een tiental jaren zijn Inez' belangrijkste werken grote portretten. Haar modellen zijn meestal vrouwen die door hun uitstraling fascineren. Het gaat haar er niet om een vorm van actuele schoonheid te reproduceren. Eerder om de geest, de ziel wellicht, te vangen en op doek te zetten. Opdrachtwerk betreft meestal portretten op doek, in acryl of olie. Ze werkt en geeft les in verschillende technieken in Castricum.

BOB'S PALLETS Bob's pallets staan normaal gesproken in het 'dichterslaantje' bij het Strandvondstenmuseum. Nu exposeert hij o.a. deze toepasselijke buitenpoëzie rondom Duinvermaak. Zijn eerste gedichtenbundel 'Bakkum Bruin' is in herdruk. Zijn tweede, met de titel 'Aan de vluchtstrook van de zee', is eveneens succesvol. U krijgt hierin antwoord op de vraag ''Wat drijft een drenkeling?" Momenteel is Bob bezig met z'n derde, getiteld 'Zeg maar dag tegen de nacht'.

EIGEN DRAAI Op deze locatie exposeert ook Bob's dichterlijke leermeester Frank van Heusden. Frank is veelzijdig en was in z'n beroepsleven actief in theater (cabaret), muziek, onderwijs, politiek en journalistiek. Sinds 2000 woont hij, als geboren A'dammer, in Bergen. Hij verwoordt wat je op straat ziet en geeft er een eigen draai aan door origineel met de taal te spelen, liefst met een knipoog. In 2006 verscheen zijn bundel 'Bergense Cursiefjes'.


MANS De expositie op locatie Duinvermaak in Bergen, die op donderdagavond 18 oktober om 20.00 uur feestelijk wordt geopend door burgemeester Toon Mans van Castricum, vindt plaats van 19 t/m 28 oktober. Alle K10D-locaties zijn dagelijks geopend van 11 - 17 uur. Restaurant Duinvermaak is dagelijks geopend van 10 - 22 uur.