• Kees Zonneveld maakt de fiets van Bryan weer tiptop in orde. (foto Hans Boot)

    Hans Boot

Topdag voor Fietsersbond

CASTRICUM Op het Bakkerspleintje vond zaterdag de jaarlijkse actiedag van de Fietsersbond plaats. Ruim 85 fietsen werden door de trouwe vrijwilligers onder handen genomen.

Hans Boot

Kees Zonneveld is een van hen. Ook dit keer reageerde hij zeer enthousiast: "Wij hebben het behoorlijk druk gehad, mede door het prachtige weer. Dankzij de sponsoring van Kruijswijk Tweewielers op het Kooiplein konden we gratis heel wat batterijen, lampjes en draadjes vervangen en het nodige achterstallig onderhoud verrichten. Elke fiets lopen we namelijk zo goed mogelijk door. Daarnaast graveren we postcodes is en geven we advies over wat mensen zelf kunnen doen aan hun fiets."


ONDERSTEUNING De 15-jarige Bryan Kapel, die dagelijks naar zijn school in Alkmaar fietst, was er blij mee: "Mijn achterlicht doet het weer, de remmen zijn nagekeken, de trappers gesmeerd en mijn banden zijn op spanning." Tussen de reparaties door vraagt Kees nog even aandacht voor het mooie werk van de Fietsersbond: "Door lid te worden draag je bij aan de ondersteuning van dit soort acties. Je bent al lid vanaf € 2,17 per maand en omdat de bond al 43 jaar bestaat, krijg je bij aanmelding 43% korting voor het eerste jaar. Ga naar lid.fietsersbond.nl en dan maak je nog kans op een Batavus E-bike."