• Archief
  • Ook voor kinderen zijn er activiteiten (archieffoto)

    Archief

Uit Je Bak! staat als een huis

CASTRICUM Het Willem de Rijkepark is zondag 29 juli voor het tiende jaar het toneel voor het Uit Je Bak festival. Het festival viert zijn twaalfde editie dit jaar.

BANDS EN THEATER Uit Je Bak programmeert samen met De Bakkerij meer dan tien bands en theateracts op de twee podia. De kersverse cultuur wethouder Ron de Haan is er ook. Met hem kunnen bezoekers in gesprek over kunst, cultuur, jeugd en jongeren en welke rol de gemeente hierin kan spelen.

KINDEREN Ook voor de kinderen is dit jaar, met dank aan jongerencentrum Discovery en Toonbeeld, weer genoeg te beleven. Zo is er een kinderdisco. De gezellige horecahoek met onder andere foodtrucks maken het gratis toegankelijke festival compleet.


GEZELLIGER DAN DE BRINK Eigenlijk mochten de vrijwilligers van De Bakkerij in 2009 bij wijze van hoge uitzondering voor één keertje een festival in het Willem de Rijkepark organiseren. Na een verwaaide en verregende Uit Je Bak editie op de betonnen klinkers van De Brink het jaar daarvoor, waren de jonge vrijwilligers op zoek gegaan naar een meer beschutte en gezelligere locatie.

Na een aantal omzwervingen door Castricum viel het oog op het Willem de Rijkepark nabij Winkelcentrum Geesterduin.


TIENDE KEER IN PARK Het uitstekend bezochte festival verliep dat jaar prima. Na de evaluatie met de gemeente werd besloten om het jaar erop De Bakkerij nog een keer een vergunning te verstrekken om Uit Je Bak in het Willem de Rijkepark te organiseren. De rest is geschiedenis: Uit Je Bak én het Willem de Rijkepark zijn sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden en dit jaar viert men de tiende editie in het park en de twaalfde editie van Uit Je Bak!


LOKALE TALENTEN Zondag 29 juli vanaf 12.30 uur tot 22.30 uur gaat het los in het park tegenover winkelcentrum Geesterduin. Onder andere lokale talenten Maarten Mantel en Anemoi zullen de bezoekers vermaken. De beste liveact van Eurosonic volgens 3voor12, de band Eut, is er en de punk, techno, ska, balkanbeats act Knarsetand is de afsluiter van het festival.

Op www.uitjebak.nl is het hele programma te vinden. De vrijwilligers staan in de startblokken om het park in slechts anderhalve dag om te toveren tot een festival dat staat als een huis!