• Hardlopers.nl

[UPDATE] Gemeente waarschuwt: ga niet alleen hardlopen

CASTRICUM De gemeenten Castricum, Bergen en Heiloo raden inwoners aan om in groepjes hard te lopen en liever niet alleen. De waarschuwing volgt op een reeks incidenten waarbij hardloopsters opzettelijk zijn aangereden.

OPZETTELIJK AANGEREDEN Het zou zomaar een aflevering van de tv-serie 'Criminal Minds' kunnen zijn. Een man rijdt in een auto in het buitengebied rond op zoek naar eenzame hardloopsters of fietssters. Hij achtervolgt haar en rijdt haar aan...

Of er in deze regio daadwerkelijk een psychopaat rondrijdt, is niet duidelijk, maar feit is dat er recent drie dames opzettelijk lijken te zijn aangereden. De politie sluit niet uit dat het om een en dezelfde dader gaat. Dat blijkt uit een bericht dat zij online heeft gezet. "Naar aanleiding van het incident op maandagavond 26 november in Egmond aan den Hoef waarbij een hardloopster werd aangereden en daarna werd gestoken, heeft de recherche twee soortgelijke incidenten in Castricum meegenomen in haar onderzoek." schrijft de politie.

LIMMEN Op donderdagmiddag 22 november rond 17.45 werd een 18-jarige vrouw uit Limmen aangereden door een auto toen zij fietste op de Zanddijk. Het slachtoffer hield hier een klaplong aan over. Enkele ogenblikken later werd een 52-jarige hardloopster uit Limmen op diezelfde dijk ook aangereden door meer dan vermoedelijk dezelfde auto. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar arm. De hardloopster verklaarde dat de bestuurder van de auto wegreed in de richting van Heiloo. De fietsster gaf aan dat de automobilist in de richting van de Westerweg vertrok.

EGMOND A/D HOEF Maandagavond rond 19.40 uur raakte een 18-jarige vrouw uit Egmond-Binnen gewond tijdens een rondje hardlopen over de Rinnegommerlaan, het slachtoffer werd, nadat zij werd aangereden door een donkerkleurige auto, in haar borst gestoken.

VERBAND Het is voor de politie nog niet duidelijk of de automobilist in Castricum dezelfde is als de bestuurder van de donkerkleurige auto in Egmond aan den Hoef en of er een verband is tussen deze misdrijven. Maar de recherche neemt alle drie de incidenten mee in haar onderzoek en is op zoek naar getuigen.

GETUIGEN Heeft u donderdagmiddag 22 november tussen 17.30 en 17.45 uur iets verdacht gezien op de Zanddijk in Castricum? Of heeft u meer informatie over het steekincident in Egmond aan den Hoef op maandagavond? Neem dan contact op met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.