• 'Huize Morgenstond' staat boven de erker.

    Aart Tóth

[UPDATE] Landelijke recherche ontmantelt drugslab aan Schoutenbosch

CASTRICUM Een landelijke eenheid van de politie heeft donderdagavond een inval gedaan bij het pand aan de Schoutenbosch 77 in Castricum. Hier bevond zich een synthetisch drugslab. Een bewoner werd aangehouden en het lab is vrijdag ontmanteld. 

Buurtbewoners meldden dat er vrijdag de hele ochtend politie- en brandweermensen bij het pand aanwezig waren. Rond het middaguur werden er nog steeds agenten gesignaleerd in de achtertuin van de woning. In de Facebookgroep 'Je Bent Castricummer Als' meldt een inwoner dat het Nederlands Forensisch Instituut aanwezig is. "Mannen met handschoentjes." Een andere buurtbewoner zag dat de BMW van de bewoner werd afgevoerd door een sleepdienst.

Dat een landelijk eenheid de inval in Castricum deed, wil volgens een woordvoerder niet zeggen dat het om een zeer grote zaak gaat. "Wij werken regio-overstijgend. We zijn een onderzoek gestart en daarbij toevallig hierop gestuit. Omdat wij dit onderzoek draaien, zijn wij hier nu dus aanwezig. Maar als een regionale eenheid hierop was gestuit, hadden zij dit ook prima kunnen doen."

Wie meer wil weten, kan het twitter account van de landelijke eenheid volgen: @politiele.