• Juf Petra wordt met veel enthousiasme onthaald bij de Cunera

    José Dijkstra

Veertig jaar juf

BAKKUM "Elke dag is het feest om juf te mogen zijn". Woorden die rechtstreeks uit het hart van juf Petra komen. Na veertig jaar voor de klas geniet Petra Vendel (61) nog altijd van haar mooie baan als kleuterjuf. En dat wordt bij de Cunera groots gevierd.

Nicole Kleine Staarman

FEEST Woensdag drie oktober werd juf Petra thuis verrast door haar kleuters. Uitgedost als circusartiesten vormden ze een kleurrijke stoet met hun juf voorop in een bakfiets. Bij de Cunera stond haar een enthousiast onthaal te wachten. Een lied, een circusvoorstelling, een speurtocht en een pannenkoekenfeest; het werd een dag met een gouden randje. "Het was fantastisch", zegt Petra ontroerd.

THEMA'S "Die veertig jaar zijn voorbij gevlogen", vertelt Petra, die al 33 jaar kleuterjuf op de Cunera in Bakkum is. "Dat komt natuurlijk doordat ik dol ben op kinderen – ik heb er zelf vier – maar vooral omdat dit zo'n fijne school met fantastische collega's is". Ze roemt het vertrouwen die de directie de leerkrachten gunt. "Dat is altijd zo geweest. Daardoor hebben we een eigen invulling kunnen geven aan ons kleuteronderwijs. We gebruiken thema's om de kleuters hun vaardigheden te laten ontwikkelen. Door te spelen en te onderzoeken". Onderwerpen die de kleuterjuffen met veel enthousiasme en hulp van ouders aanpakken. "Ik herinner me het ziekenhuisthema nog goed", lacht Petra. "Een vader bleek gipsmeester te zijn en heeft de hele klas in het gips gewikkeld".

ÉÉN SCHOOL Door de recente groei van de Cunera zijn de kleuterklassen nu op een aparte locatie ondergebracht. Petra vindt de Winklerlaan een prachtige plek, maar mist het contact met haar collega's en de waardevolle interactie tussen de verschillende groepen. "Mijn grootste wens is één school voor alle leerlingen. Met veel speelruimte".