• De gehele Geesterduinweg wordt ingericht als 30 km-gebied

    Aart Toth

Geesterduinweg in Castricum vanaf maandag afgesloten

CASTRICUM Vanaf maandag 19 augustus (tot en met 15 november) is de Geesterduinweg vanaf de Soomerwegh en de huidige ingang van het parkeerterrein afgesloten voor doorgaand verkeer. Vrachtwagens die moeten lossen, worden onder begeleiding gedoogd. Buslijn 164 (Egmond aan Zee) gaat via een omleiding rijden, die bij het ter perse gaan van deze krant nog niet was vastgesteld door Connexxion.

In deze eerste fase wordt het gebied verkeersluw gemaakt door het aanleggen van snelheidsremmende plateaus (drempels). Het gehele profiel van de weg verandert en leidingen en kabels worden vervangen. De toekomstige voetgangersoversteken worden gelijkvloers aangelegd, dus geen lastige stoepranden meer voor winkelwagens en rolstoelers richting parkeerterrein. De laad- en loszone aan de achterkant van de AH wordt aan het zicht onttrokken.

Tijdens de werkzaamheden is de ingang van Geesterduin bij AH moeilijker bereikbaar, net als de bibliotheek, cultureel centrum Geesterhage en de apotheek. Via hekken wordt een veilige route aangegeven voor voetgangers.

De tweede fase van de herinrichting (van C.F. Smeetslaan tot aan huidige ingang parkeerterrein) begint 6 januari en loopt door tot en met half maar 2020. (Aart Tóth)

De gehele Geesterduinweg zal worden ingericht als een 30 KM-gebied.