• Wethouder en oud-statenlid Paul Slettenhaar in actie

    Alex van der Leest

Verkeersveiligheid N203 versneld aangepakt

CASTRICUM "Als de gelegenheid er dan toch is, moet je hem pakken", motiveert Wethouder Paul Slettenhaar zijn oproep aan de deelnemers van het debat over het belang van de fiets in Noord-Holland. Oog in oog met de mensen die het misschien na 20 maart wel voor het zeggen hebben in de provincie Noord-Holland, vroeg hij om een versnelde aanpak van de verkeersveiligheid van de provinciale weg van Uitgeest naar Castricum.

Nicole Kleine Staarman

Afgelopen woensdagavond vormde het gemeentehuis van Castricum het decor van een bijzonder politiek schouwspel. Kandidaten van de grote politieke partijen die in de race zijn voor een zetel in de Provinciale Staten, lieten hun stem horen tijdens een debat georganiseerd door de Fietsersbond. Toen Slettenhaar na afloop werd bedankt voor de gastvrijheid van de gemeente Castricum, greep hij de kans de N203 onder de aandacht te brengen. "Het is de gevaarlijkste weg van Noord-Holland. Niet alleen voor de automobilisten, maar vooral voor de vele kwetsbare fietsers die gebruik maken van het naastgelegen fietspad. Wie van jullie zal zich inzetten om de verkeersveiligheid van de N203 versneld aan te pakken?" Slettenhaar was zeer tevreden met het resultaat van zijn actie. "Iedereen stak zijn hand op".


Dat de provincie het belang van de fiets inziet, bewijst wel de in december uitgekomen ambitieuze fietsnota 'Perspectief Fiets'. De Fietsersbond pakt de verkiezingen voor de Provinciale Staten aan om middels debat deze nota onder de aandacht te brengen bij de mensen die hier straks over gaan. Wie 'Perspectief Fiets' doorneemt, begrijpt ook direct waarom het debat plaats had in Castricum. Onze gemeente blijkt een 'bijzondere positie' in te nemen voor fietsend Noord-Holland. 

Lees meer over het debat in de krant van aankomende woensdag.