Vrijwilligersacademie BUCH timmert aan de weg

Voor vrijwilligers en mantelzorgers

CASTRICUM De site van de Vrijwilligersacademie BUCH is afgelopen najaar online gegaan met een uitgebreid aanbod aan korte cursussen en workshops. Vrijwilligers én mantelzorgers kunnen op de site van de academie een kijkje nemen en zich aanmelden voor één of meer cursussen en workshops in Castricum, Bergen, Uitgeest en Heiloo.

Wethouder Kees Rood is enthousiast. "Sowieso is het aanbod interessant. Bovendien kunnen vrijwilligers en mantelzorgers nu makkelijk en snel de weg vinden. Maar de echte meerwaarde van de samenwerking is dat het breder kan worden aangeboden en dat zo meer mensen de mogelijkheid krijgen om deel te nemen."

Vrijwilligers en mantelzorgers worden met het cursusaanbod ondersteund in hun werk en hun taken. Bij de Vrijwilligersacademie zijn cursussen te vinden als: 'Werven en begeleiden van vrijwilligers' en 'Publiciteit voor vrijwilligersorganisaties'. Voor mantelzorgers kan bijvoorbeeld de workshop 'Omgaan met dementie' ondersteunend zijn.

"De ontmoeting en uitwisseling tussen vrijwilligers en mantelzorgers tijdens cursussen en workshops voorzien in een toenemende behoefte: ervaringen uitwisselen, ideeën overnemen, geïnspireerd raken en meer samenwerken. Ze zijn van belang en sluiten aan bij wat de gemeente graag wil bereiken met haar subsidiebeleid. Speerpunten in dat beleid zijn onder meer: ontwikkelen van talent, bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid en nummer één op het lijstje: bestrijden van eenzaamheid", aldus de wethouder. "En die punten worden in het vrijwilligerswerk en door de vrijwilligersacademie goed behartigd."

Op de site van de academie zijn ook veel e-learningmogelijkheden te vinden. Zo kan in de eigen omgeving in een uurtje informatie worden opgedaan over onderwerpen als: 'gespreksvaardigheden' of 'social media'. De e-learningworkshops maken het aanbod compleet.

Meer info: vrijwilligersacademiebuch.nl, 0251 656562 of info@welzijncastricum.nl.