• Tino Klein

VVD: Tino Klein naar Forza vanwege plek op kieslijst

CASTRICUM Dat VVD-fractiesecretaris Tino Klein de overstap maakt naar Forza, heeft wel degelijk te maken met zijn plek op de kieslijst. Dat stelt althans de VVD-fractie vandaag in een persbericht.

Tino Klein maakte dinsdag bekend dat hij zich aansluit bij Forza Castricum, de partij van Ralph Castricum. Als reden gaf hij aan dat hij niet tevreden is met de wijze en inhoud waarop de VVD Castricum tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen haar campagne wenst te gaan voeren. Volgens de VVD-fractie klopt die lezing niet. 

"Op 22 november werd de definitieve kieslijst vastgesteld door de leden van ons lokale netwerk.? schrijft de VVD-fractie in een persbericht. "Tino werd door het bestuur voorgesteld op plek 5, deze plaats heeft hij tijdens de vergadering ook verdedigd. Zoals het gaat tijdens het vaststellen, mogen kandidaat raadsleden opteren voor een andere, meestal hogere plek op de lijst. Door middel van een pitch-gesprek hebben diverse kandidaat-raadsleden dit gedaan. Na diverse stemronden onder de leden van de VVD Castricum werd Tino door de leden plaats 6 ipv 5 toebedeeld op de definitieve lijst. De teleurstelling daarover, was duidelijk zichtbaar. Kandidaat raadsleden mogen de uiteindelijke plek weigeren of in overweging nemen. Maandag 27 november ontvingen wij 's morgens het bericht dat Tino 's avonds zou tekenen. Groot was de verbazing dat hij die avond tijdens de fractievergadering alsnog zijn vertrek aankondigde, maar zo kan dat gaan. In aanloop naar verkiezingen komen deze verschuivingen voor. Terwijl wij ons nog in beraad waren over een passend afscheid en bedankje werden we verrast door een persbericht met o.a: "Onvrede met de wijze en inhoud waarop de VVD Castricum tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen haar campagne wenst te gaan voeren". Wij herkennen ons geenszins in bovenstaande uitleg en betreuren deze manier van communiceren. Na zijn vertrek bij de Vrije Lijst, hebben we 3,5 jaar, bijna wekelijks zeer prettig samengewerkt in onze fractievergaderingen en vertegenwoordigde Tino als carrousellid sinds april '16 de VVD Fractie. Wij kunnen Tino, voor die bijdrage alleen maar danken."