• Evelien Olivier

Weekoverzicht brandweer: o.a. hond gered van balkon in Castricum

CASTRICUM De brandweer heeft donderdag om 15:40 uur een hond gered van een balkon aan de Geesterduinweg. De hond verbleef al meerdere dagen op het balkon en hield de hele omgeving in zijn greep door het aanhoudende geblaf. De bewoner was steeds niet thuis. Uiteindelijk kwam de verhuurder ter plaatse met de sleutels van het pand. De hond is door de brandweerlieden naar beneden getild omdat hij niet kon traplopen. De hond is door de politie in beslag genomen en vervoerd door de dierenambulance.


OVERIGE MELDINGEN Maandagmiddag om 17:21 uur hebben de spuitgasten diverse metingen verricht in een woning aan de Geelvinckstraat. Dit omdat er een te hoge CO-waarde werd gemeten in het bloed van één van de bewoners. De brandweer kon geen vreemde concentratie meten.

Donderdagochtend vroeg om 00:46 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een rookmelder die afging bij de Opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Ter plaatse konden de brandweer en de bhv-ers geen melder vinden en kon de installatie ook niet gereset worden. De technische dienst moest ter plaatse komen om alles weer in orde te maken.

STORMSCHADE Zaterdagmiddag om 17:31 werd de brandweer opgeroepen voor een scheve boom aan de Dag Hammarskjoldlaan. Ter plaatse bleek er een boompaal gebroken te zijn en kon de brandweer er weinig aan doen. De brandweer heeft de gemeente ingelicht en zij gaan het euvel dinsdag verhelpen. Zaterdagmiddag tijdens de storm is er ook een grote boom omgewaaid op de hoek Dusseldorperweg / Vredeburglaan in Limmen. De brandweer heeft de boom in kleine stukken gezaagd en alles aan de kant gelegd zodat de kruising weer vrij was. De gemeente zorgt ervoor dat dinsdag alles weer wordt afgevoerd.


WATEROVERLAST De brandweer werd donderdagochtend vroeg om 02:47 opgeroepen voor een melding van wateroverlast aan de Grutto in Castricum. Bij één van de woningen was er zoveel water op het dak gekomen dat het bij de bewoners naar 
binnen stroomde. De brandweer heeft de ergste schade weer verholpen. De  oorzaak was onder meer een verstopte afvoer.