• Repair Cafe

Weer een Repair Café in De Bakkerij

CASTRICUM In cultureel podium De Bakkerij vindt er zaterdag 14 april weer een Repair Café plaats. Een mooi moment om eens langs te komen met je kapotte spullen en deze samen met vrijwilligers te repareren. Het is de bedoeling dat je meekijkt tijdens de reparatie zodat je leert om meer spullen te repareren.

De vrijwilligers helpen om textiel te repareren en geven advies bij haken en breien. Hoe repareer je bijvoorbeeld een gat in een broek van jezelf of je kind? Ze helpen je om kleine elektrische en huishoudelijke apparaten te repareren. Ook kun je komen voor advies bij computerproblemen. Helaas is er dit keer geen advies bij fietsreparaties.

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar voorafgaand aan de reparatie of na afloop. Dit Repair Café wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transition Town Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om hun wonen, eten, werken en leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. Het Repair Café vindt plaats van 13.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen.