Wethouder zoekt 'vrouw met pittig kort kapsel'

CASTRICUM Wethouder Marcel Steeman, zeer actief op sociale media, moet ongetwijfeld raar opgekeken hebben toen hij zijn eigen hoofd tegenkwam op de datingsite Relatieplanet.nl. Hij bleek, zonder het zelf te weten, op zoek te zijn naar een dame 'met een stoer kort kapsel'. Dat meldt hij op Twitter. Eén vrouw bleek geïnteresseerd.

Steeman kwam achter het oneigenlijk gebruik van zijn profielfoto doordat iemand hem erover tipte, via de mail. Voor de bestuurder geen onverdeeld genoegen, maar "ook wel een soort compliment. Ik ben allang blij dat ik één iemand aan de haak heb geslagen met dit hoofd." laat hij weten.

De wervende tekst bij de foto blijkt overigens van 'Freekje', die zichzelf als volgt aanprijst: "Ik ben Freekje. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan ski en tennis. Mijn positieve kanten zijn dat ik altijd vrolijk ben."

Relatieplanet heeft inmiddels gereageerd: „Beste Marcel, dat is natuurlijk niet de bedoeling. We hebben het profiel doorgegeven aan onze klantenservice. Dankjewel voor het doorgeven." Het account van Freekje is inmiddels verwijderd.