• Leeuwin in Tanzania

    Marina Pronk

Wildlife in het gemeentehuis van Castricum

CASTRICUM Marina Pronk exposeert van 21 februari tot en met 7 mei haar fotoserie Wildlife in de hal van het gemeentehuis. Ook de installatie 'Leeuwendeel' is hier te bewonderen. Dit woeste beeld van Berend Wijers, Peter Rijke en Marina Pronk (kunstenaarscollectief CAKtwo) werd gekozen voor Zomer Expo 2015 waarna het onderdeel was van de expositie bij gemeentemuseum Den Haag.

Marina Pronk woont en werkt op een prachtige locatie in Bakkum. Haar beelden en foto's zijn door hun uitvergroting heel expressief en hebben een subtiel rauw randje. Een typering die ook past bij de installaties die ze met kunstenaarscollectief CAKtwo maakt. Haar werk is elke vrijdag te zien tijdens de Open Atelierdagen die zij samen met schilderes Sabrina Tacci organiseert.


De fotoserie Wildlife heeft Marina in Afrika gemaakt. In Tanzania en Kenia was ze getuige van 'the great migration' en in Zuid-Afrika beleefde ze veel wildlife-momenten.

Anderhalf miljoen gnoes en zo'n 300.000 zebra's in galop op weg naar gras. Een nest dartelende wilde honden, enorme olifantenfamilies en luierende cheeta's en leeuwen. Ze was in 'Afrika's Big Five' van the National Geographic, maar dan mét het trillen van de aarde, de geur en het stof.


De tentoonstelling zal donderdag 21 februari geopend worden om 19.30 uur door klankkunstenaar Eva Boon en Marina's jongste zoon Odin die lijflijk aanwezig was bij ieder fotomoment van deze expositie. Belangstellenden zijn van harte welkom!