Wim de Goede exposeert n de Oude Keuken

CASTRICUM Castricummer Wim de Goede exposeert vanaf 8 januari in de Oude Keuken op het terrein van Dijk en Duin. Hij schildert van jongs af aan en na werkzaam te zijn geweest in de automatisering, wordt hij vanaf 2006 zelfstandig kunstenaar. Samen met zijn partner Hetty Kienhuis richt hij het kunstbedrijf ArtStuDioDeZon op waarmee hij kunst/muziekprojecten bij scholen, bedrijven en instellingen doet.

Dat de De Goede een bijzondere band met de Oude Keuken heeft, blijkt wel uit het feit dat hij getrouwd is in het Oude Theehuys, voorloper van de Oude Keuken. Een aantal thema's en technieken laat de Goede hier zien. Landschappen die doen denken aan de Bergense School, maar dan met heldere, zonnige kleuren. Pentekeningen van landschappen en gebouwen in een losse stijl, kleurrijke stillevens, met een hint naar de onderhuidse spanning in de maatschappij. Zijn liefde voor de muziek is duidelijk te herkennen in de schilderijen van musici. Je hóórt bijna de muziek!

De expositie is te zien tot en met 5 maart. De Oude Keuken is dagelijks geopend van 9 tot 23 uur en van maandag t/m woensdag van 9 tot 5 uur. Meer info: mail expo@deoudekeuken.net