Zeventienjarige op kandidatenlijst GroenLinks Castricum

CASTRICUM De ledenvergadering van GroenLinks koos op 21 november - weinig verrassend - de huidig fractievoorzitter Hannie Lutke Schipholt tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst ook enkele nieuwe namen, zoals 17-jarige Arthur Wiggers.

Een opvallende twaalfde plek op de lijst wordt ingenomen door filmmaakster Pauline van Vliet, bekend van onder meer het Castricum 1967-project. Zij ambieert geen raadszetel, maar ondersteunt GroenLinks in haar streven naar meer zetels in de raad. Een andere nieuwkomer is dus Arthur Wiggers, 17 jaar en leerling aan het Bonhoeffer college. Hij werd onder enthousiast applaus geplaatst op nummer 9.

LIJSTTREKKER Lijsttrekker Hannie Lutke Schipholt heeft inmiddels vier jaar ervaring binnen het gemeentebestuur en wist met GroenLinks regelmatig successen te behalen. Zo werd bereikt dat de gemeentelijke organisatie zelf moet verduurzamen en dat er een duurzaamheidsfonds is ingesteld. Ook komt van haar het initiatief dat burgers zelf gemeentelijke taken mogen uitvoeren als ze aannemelijk kunnen maken dat ze dat beter kunnen, het zogenaamde uitdagingsrecht. Onlangs heeft ze bereikt dat Castricum meedoet aan de regionale kunstprijs. Lutke Schipholt wil zich de komende raadsperiode vooral inzetten voor verbetering van de ouderen- en jeugdzorg en eerlijk werk in Castricum. Op de tweede plek werd een nieuw gezicht gekozen, Gerard Brinkman. Hij woont in Bakkum en is actief als fondsenwerver voor diverse goede doelenorganisaties. Enige jaren geleden heeft hij de site www.welkevogelisdit.nl opgezet. Zijn specialismen liggen op het gebied van natuur en milieu. Op plek drie en vier staan de ervaren raadsleden Aart Waterman (gespecialiseerd in juridische en financiële zaken) respectievelijk Rob Glass (RO-zaken zoals Zandzoom, Schiphol, buitengebied en strand). De volledige lijst is te vinden op castricum.groenlinks.nl