Deze mini-Nederlandse babypannenkoeken zijn gemaakt in een muffinblik in plaats van een grote koekenpan voor een hapklare ontbijttraktatie met de meest heerlijke bosbessencompote-vulling! Dit is een veel gemakkelijkere manier om een Nederlandse babypannenkoek te serveren voor entertainment (of grotere gezinnen) en je kunt ze met zo ongeveer alles vullen.
Nederlandse babypannenkoeken, ook wel Duitse pannenkoek, Bismarck of Hootenanny genoemd, zijn vergelijkbaar met een popover of een Yorkshire pudding, met een eggy, vlaachtig interieur, enigszins knapperige randen, een beetje meer zoetheid en die karakteristieke opgeblazen randen.
Ik hou van een klassieke Nederlandse baby, maar het is niet het gemakkelijkste gerecht om aan een grote menigte te serveren. Gemaakt in een muffinblik, de mini -versie is veel veelzijdiger voor entertainment en bladert nog steeds perfect op!
We houden ervan om de onze te serveren met een eenvoudige 4-ingrediënt bosbessencompote Lemon Maple-compote, maar je kunt echt elke jam of fruitvulling gebruiken. Strawberry Rabarb -jam zou een andere geweldige keuze zijn voor de lente, of peercompote voor de herfst.
Als je een grote brunch organiseert, serveer deze dan naast andere grote batchfavorieten, zoals een bladpan frittata en een echt goede fruitsalade.
Het is absoluut essentieel om uw gekoelde ingrediënten (melk en eieren) naar kamertemperatuur te brengen voordat u het beslag maakt. Je kunt deze non -sairy maken met volle dikke havermelk en non -koor boter, maar hoe dan ook, het moet op kamertemperatuur zijn als je die perfecte stijging en een lichte, donzige textuur wilt.

Stapsgewijze instructies
Stap 1: Verwarm uw oven voor op 425˚F. Plaats de muffinvorm in de oven terwijl deze wordt verwarmd – het moet super heet zijn als u het beslag toevoegt. Je hebt de beste resultaten met een anti -stick muffin -blik.
Stap 2: Voeg alle (kamertemperatuur) ingrediënten toe aan een blender en mix tot het volledig glad is. Laat het beslag rusten terwijl de oven voorverwarmt.


Stap 3: Voeg alle compote-ingrediënten toe aan een kleine steelpan en breng aan de kook, laat het vuur laag liggen en kook 8-10 minuten, tot het licht verdikt. Haal van het vuur en laat het afkoelen terwijl je de pannenkoeken bakt.


Stap 4: Verwijder voorzichtig de verwarmde muffinvorm uit de oven en voeg iets minder dan 1 theelepel boter toe aan elke blik. Vul elk blik meteen ongeveer halverwege met beslag en keer zo snel mogelijk terug naar de oven.
Stap 5: Bak 12-15 minuten, tot de randen goudbruin zijn en erg gezwollen. Zodra je ze uit de oven hebt gehaald, beginnen ze te laten leeglopen (en dat is volkomen normaal!). Laat ze een paar minuten in de pan afkoelen, verwijder en serveer warm met de compote. Meer citroenschil en poedersuiker zijn volledig optioneel.


Opslagtips
Nederlandse babypannenkoeken kunnen zeker het best worden gegeten, maar als je restjes hebt (onwaarschijnlijk – ze zijn te lekker!), Waren ze ongeveer 5 dagen in een luchtdichte container in de koelkast.
Zorg ervoor dat je de compote afzonderlijk opslaat zodat ze niet vochtig worden. De compote blijft ongeveer anderhalve week in een luchtdichte container in de koelkast.
Om opnieuw te verwarmendoe ze terug in de muffinvorm in een 300˚F -oven gedurende ongeveer 5 minuten, totdat ze door zijn verwarmd.

Als je nu op een bosbesschop zit, probeer dan bosbessen gebakken havermout voor doordeweekse ontbijt!