Deze eenvoudige, 45 minuten durende platenpan broccoli cheddarsoep combineert geroosterde broccoli en ui, een medley van kruiden en specerijen, en twee kazen voor een soep die licht, romig en heerlijk is. Het is het beste gecombineerd met Parmezaanse korrelige gegrilde kaas om te dompelen!
We houden van het maken van bladpansoepen omdat het proces gewoon eenvoudiger is dan normaal soep maken. In plaats van elk ingrediënt te bakken, wordt alles wat moet worden gekookt aan een plaatvorm toegevoegd, geroosterd en vervolgens opgewerkt met de rest van de ingrediënten. Het hele proces duurt ongeveer 45 minuten, waardoor je genoeg tijd hebt om een gegrilde kaas op te slaan!
Als broccoli niet jouw ding is, kijk dan op onze andere soepen van de pan, zoals deze die vol zit met groene groenten, of deze die een geroosterde rode peper en wortelbasis heeft.
Bladpan broccoli cheddars soep ingrediënten

Voor de soep
- Broccoli: We gebruikten voornamelijk roosjes van kromskroon van broccoli en sommige stengels, vooral omdat ze een beetje sneller koken en niet zo zwaar zijn als de stengels. Je kunt een mix van stengels en roosjes gebruiken, zorg er gewoon voor dat ze allemaal vorktender zijn voordat je mengt.
- Ui: De helft van een middelgrote ui was de andere groente die samen met de broccoli wordt opgewerkt.
- Knoflook: Dit wordt geroosterd naast de broccoli en ui, en de geroosterde knoflook geeft de soep een grote diepte van smaak.
- Kruiden: Droge mosterdpoeder complementeert broccoli echt goed (mosterd zit in dezelfde familie-brassicaceae-als broccoli), voedingsgist voegt kaasheid toe, Cayenne voegt een vleugje warmte en zout en peper toe om het smaakprofiel af te ronden.
- Kippenbouillon: We hebben gewone kippenbouillon gebruikt, maar u kunt een lage natriumvariëteit gebruiken als u naar uw zout of groentebouillon kijkt als u wilt dat uw soep vegetarisch is.
- Baby spinazie (niet afgebeeld): Dit wordt aan de blender toegevoegd voor een vleugje groene kleur en een extra dosis vitamines en mineralen.
- Kaas: Cheddar (hoe scherper, hoe beter om ervoor te zorgen dat je het kunt proeven!) Is een klassieke aanvulling op Broccoli en Parmezaanse kaas voegt een heleboel Umami -smaak toe. Zorg ervoor dat je echte Parmezaanse kaas gebruikt, niet de uitgedroogde kunstmatige dingen.
Voor de (optionele) gegrilde kaas
- Brood: We gebruiken graag verse zuurdesem in onze gegrilde kazen, maar je kunt het brood dat je bij de hand hebt gebruiken.
- Boter: Boter is essentieel om die goudbruine kleur op je brood te bereiken.
- Kaas: We gebruikten plakjes scherpe cheddar en kregen ook het brood met Parmezaanse kaas.
Hoe u dit vel Pan Broccoli Cheddar Soup Recept kunt maken
Prep: Verwarm de oven voor op 350˚F.
Stap 1: Snijd de bovenkant van de knoflookbol om de kruidnagel bloot te leggen. Voeg broccoli, ui en knoflook toe aan een bladpan. Besprenkel met olijfolie, breng dan de broccoli en ui op smaak met mosterdpoeder, zout, peper, voedingsgist en cayennepeper. Gooi om te coaten.
Bedek de plaatvorm met folie en rooster gedurende 35-45 minuten, totdat de broccoli vork zacht en lichtbruin is.


Stap 2: Ongeveer 10 minuten voordat de groenten klaar zijn, verwarmt u de bouillon in een kleine pot totdat deze erg heet is.

Stap 3: Direct nadat ze uit de oven zijn gekomen, voegt u de geroosterde groenten toe (we gebruiken de helft van de knoflookteentjes en bewaren de andere helft voor een ander recept!), Bouillon, spinazie en beide kazen tot een warmteveilige blender en mixen tot volledig glad. Geniet van warm!


Substituties en variaties
- Kaas: Je kunt het helemaal weglaten als je een dieetbeperking hebt, of je kunt je favoriete kaas toevoegen in plaats van de cheddar en Parmezaanse kaas. Zorg ervoor dat je een kaas gebruikt die vrij gemakkelijk smelt, zoals Provolone, Muenster of Mozzarella.
- Broccoli: Als je niet van broccoli houdt, kun je in plaats daarvan bloemkool of boerenkool inruilen.
- Baby spinazie: Als u geen spinazie bij de hand hebt, kunt u in plaats daarvan nog een green gebruiken.
- Bouillon: We hebben kippenbouillon gebruikt, maar als je deze vegetarische of veganistische bouillon maakt, kun je in plaats daarvan groentebouillon gebruiken.
Wat te serveren met plaatpan broccoli cheddar soep
Deze soep is absoluut het beste met een gegrilde kaas. Je kunt het in de soep dompelen, of snijden in croutons en ze rechtstreeks bovenop de soep dumpen. U kunt de stappen in het gedeelte Instructies hierboven volgen om te zien hoe we de onze hebben gemaakt of die van uzelf maken!
We houden er ook van om de onze te overtreffen met een werveling van olijfolie en wat meer gebarsten zwarte peper. Je kunt ook een klodder zure room en een paar bieslook proberen.
Apparatuur
Je hebt een grote bladpan nodig. We houden van deze pannen uit de VS Pan – ze zijn in feite niet -stick, overbrengen en behouden warmte goed en zijn zeer duurzaam.
Je hebt ook een hogesnelheidsmixer nodig om alles op te mengen. Een warmteveilige blender zou het beste zijn, en als het niet warmte veilig is, wilt u deze om de paar seconden uiten tijdens het mengen om een deel van de stoom en druk uit te laten.

Opslag
Koelkast: Gehouden in een luchtdichte container, kan deze soep binnen 3-5 dagen worden genoten. Om opnieuw te verwarmen, kunt u de magnetron of de kookplaats gebruiken. Kook gewoon op middelhoog vuur en roer regelmatig totdat het door is opgewarmd.
Vriezer: U kunt in een luchtdichte container bevriezen en binnen 3-6 maanden genieten van de soep. Om opnieuw te verwarmen, raden we aan om de soep ’s nachts in de koelkast te laten ontdooien en vervolgens toe te voegen aan een pan op de kookplaats op middelhoog vuur totdat deze is opgewarmd.
- Snijd de uien of de broccoli niet te klein. Hoe kleiner de stukken, hoe groter de kans dat ze op de bladpan branden.
- Zorg ervoor dat u de bouillon opwarmt voordat u deze aan de blender toevoegt. Op deze manier hoeft u de soep niet op het keelperk te verwarmen voordat u op serveert.
- Rooster de babyspinazie niet! Dit wordt net aan de blender toegevoegd voordat u mengt. Hoe meer je toevoegt, hoe groener je soep zal zijn.
- Als u geen warmteveilige blender hebt, zorg er dan voor dat u de stoom uit uw blender laat ontluchten tijdens het mengen om opbouw van druk te voorkomen. Om extra veilig te zijn, kunt u ook gewoon mengen met kamertemperatuurbouillon en opwarmen op het kookplaats.
- Zorg ervoor dat je kazen zijn versnipperd of geraspt voordat je mengt. Als je een stuk kaas aan de blender toevoegt, is de kans groot dat het niet zo goed zal opgaan.
- Hoe scherp de cheddar die je gebruikt, hoe beter. De smaak van mildere cheddars zal waarschijnlijk verloren gaan in de soep.
