Arsenal ook te sterk voor FC Castricum: 'uithuilen en opnieuw beginnen in derde klasse'

CASTRICUM De laatste competitiewedstrijd was nog van wezenlijk belang voor ASV Arsenal. De Amsterdammers moesten zich nog veilig plaatsen in de tweede klasse. Voor FC Castricum stond er niets meer op het spel en in de schaduw van het Olympisch stadion kwam de degradant dan ook aan de start met een geïmproviseerd elftal, dat in de eerste helft uitstekend partij gaf.


Na twaalf minuten nam FC Castricum brutaal de leiding, toen een corner van Justo van der Werf strak werd ingekopt door Roy van Soest, 0-1. Het leek zelfs 0-2 te worden bij een doorbraak van Elario Zweet, maar zijn schot kon doelman Danny de Lange niet verontrusten. FC Castricum dacht met een voorsprong de rust in te gaan, maar in de laatste minuut kwam Arsenal langszij. Een vrije schop van Michiel van Gestel leek via de lat uit het doel te springen, maar de scheidsrechter had een doelpunt geconstateerd, 1-1.

AANVAL Omdat Arsenal-Castricum een kwartier later was begonnen, werden tussen- en eindstanden bekend van de concurrenten DVVA en Amstelveen (allebei gewonnen) bekend. Dat betekende, dat Arsenal moest winnen. Met man en macht werd dan ook de aanval gezocht en behoudens een enkele counter had FC Castricum weinig meer in te brengen. De Amsterdamse aanhang begon al angstig naar de klok te kijken, totdat na 75 minuten aanvoerder Jan Roekers zijn ploeg op sleeptouw nam en ongehinderd de 2-1 kon inkoppen. FC Castricum bleek niet meer bij machte het tij te keren en het wachten was op de 3-1. Die kwam er dan ook. De af en toe ongrijpbare Melvin Holwijn werd onreglementair afgestopt en de routinier voltrok zelf feilloos het vonnis vanaf 11 meter.

DERDE KLASSE Daarmee was de uitslag bekend en Arsenal behouden voor de tweede klasse. Voor FC Castricum wordt het uithuilen en opnieuw beginnen, maar dan wel in de derde klasse.