• Michel Butter (rechts). Foto: Karel Delvoye

    Karel Delvoye

Butter op open avond Rotary

CASTRICUM Rotaryclub Castricum houdt dinsdag 20 maart een open avond. Rotary Castricum slaat dit keer de handen ineen met TDR (Team Distance Runners), een Castricums initiatief waar topatleten met wereldwijde bekendheid zoals Michel Butter deel van uit maken. Behalve een nadere kennismaking met Rotary Castricum, al dan niet als aspirant lid, is dit de kans om meer aan de weet te komen van deze succesvolle club met atleten. Tijdens deze avond zal Michel Butter samen met zijn trainer Guido Hartensveld en enkele andere atleten uitgebreid ingaan op de uitdagingen waar een topsporter voor staat, en hoe zij daarmee omgaan. De fysieke en financiële hobbels op de weg naar de top zullen hierbij ook centraal staan.

2018 staat voor Rotary Castricum in het teken van verbinding met de lokale gemeenschap. Rotary Castricum wil plaatsgenoten ontmoeten en juicht het toe dat Castricum topsport een warm hart toedraagt. De keuze voor TDR was snel gemaakt. Behalve de vele successen die de atleten van TDR wereldwijd boeken is er ook een schaduwzijde, namelijk de financiële. Dit onderbelichte maar belangrijke onderwerp zal duidelijk aan bod komen op 20 maart. Er is immers geld nodig om de aanstormende talenten te blijven trainen en aansluiting te laten vinden bij de top.

De open avond begint om 20.00 uur. Vanaf half negen zal Michel Butter zichzelf presenteren. Michel vertelt over deze lange weg naar de top en wat er voor nodig is om hier te blijven. Trainer Guido Hartensveld, coach en oprichter van TDR, vertelt wat er bij komt kijken om deze dynamische club draaiende te houden. Aan het einde van de avond ben je een stuk beter op de hoogte van wat TDR doet en heb je kennisgemaakt met de leden van Rotary Castricum. Belangstelling? Kom dan dinsdag om 20.00 uur naar Het Ruiterhuys. Opgeven is niet nodig; entree gratis.