• Alle finalisten - heren én dames - poseren samen.

    CAS RC

CAS RC 'Sevens' schrijven geschiedenis

CASTRICUM IN Amsterdam werden zondag (3 juni) de kampioenschappen Sevens Rugby gespeeld. Deze vorm van rugby, waarbij er zeven tegen zeven wordt gespeeld over een heel rugbyveld gedurende twee keer zeven minuten, is loodzwaar. Traditioneel is dit de opmaat voor de Heineken-Sevens (een internationaal toernooi) en is het een bijzondere spectaculaire vorm van rugby omdat dit van de spelers een ijzeren conditie vereist en in zeer hoog tempo gespeeld wordt. Snelheid, techniek, zuivere tackles en behendigheid zijn de ingrediënten voor deze rugbyvariant.

LADIES Voor Castricum kwamen er twee teams in actie; de CAS RC Ladies (getraind door Hans Marcker ) en de CAS RC Heren (getraind door Mats Marcker ). Voor de dames was het meteen een ontmoeting met de tegenstanders die reeds in de ereklasse spelen. En alsof CAS RC Ladies daar helemaal niet van onder de indruk waren, werd de eerste de beste wedstrijd meteen gewonnen. In de volgende wedstrijden groeide het zelfvertrouwen en werden teams uit Den Haag en uit Den Bosch met grote cijfers naar huis gestuurd. Daar had de kersverse aanwinst Bowien een groot aandeel in. In de finale tegen de Bassets, ook een ereklasse team, nam CAS RC brutaal de leiding. In een spannende strijd ging de score over en weer. Pas laat in de tweede helft konden de dames uit Sassenheim de winst veilig stellen. Voor CAS RC Ladies en hun coach kon het toernooi al bijna niet stuk door het halen van de finale.

HEREN Eigenlijk was het toernooiverloop van de heren van CAS RC hetzelfde als die van de dames. De kersverse coach, Mats Marcker (broer van de coach van de dames, Hans Marcker), had zijn mannen in korte tijd klaargestoomd om in dit toernooi een goed resultaat te kunnen halen. De poule wedstrijden werden met zeer mooi rugby, en soms met speels gemak gewonnen. De strijd ontbrandde pas in de halve finale, die met heel goed rugby gewonnen werd. In de finale was de tegenstander Castricum helaas te slim af en werden kleine foutjes meteen afgestraft. Uiteindelijk was het maar één1 try die de heren scheidde van de landstitel.

Toch knap van de Castricumse Rugby Club om met twee vice-kampioenen van de Nationale Sevens 2018 huiswaarts te keren.