• ; Patrick Kingma Triatlonbond, Pieter van der Meulen CrossFit en Wilco van Pel Triatlon Castricum

    Aart Toth

CrossFit startklaar voor triatlon

CASTRICUM Maar liefst vijfentwintig sportieve fanatiekelingen van CrossFit Castricum doen mee met de 1/8 Triatlon van Castricum. Patrick Kingma uit Castricum, bestuurslid van de Triatlonbond en als adviseur betrokken bij de Castricumse Triatlon, is er maar wat trots op dat zo'n grote groep sportfanaten hun kunnen gaan tonen.

Aart Tóth

CrossFit, gevestigsd aan de Heemstederweg, is niet zomaar een sportschool met allerlei ingewikkelde toestellen. Het is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Remy en Pieter van der Meulen zijn de drijvende krachten achter CrossFit Castricum, met als achtergrond sportfysiotherapie.

De beoefenaars van CrossFit - je vindt ze in alle leeftijden - zijn voornamelijk aangewezen op hun eigen doorzettingsvermogen en drive om het beste resultaat te halen op sportief gebied. Ze sporten in de vrije natuur, maar ook in de zaal. De begeleiding is zeer professioneel met coaches als Silvester Reimers, Bob Waitere, Paul Bruggeling en Rolf van Dam.

Eigenaren Remy en Pieter van der Meulen zijn nu twee jaar professioneel bezig, en geen dag is hetzelfde. De filosofie achter CrossFit is namelijk om je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling leidt.

Deelname aan de Triatlon sluit goed aan op die filosofie.

"Wij zullen als Crossfit Castricum (crossfitcastricum.nl) duidelijk aanwezig zijn op de Castricumse 1/8 Triatlon, zowel in de opvallende outfit als in de prestaties. We helpen de organisatie om van deze tweede triatlon een succes te maken. Wie weet kunnen we volgend jaar nog sensationeler voor de dag komen", zegt Pieter van der Meulen.

Aan de 25 CrossFitters zal het niet liggen. Zij zijn startklaar om hun visitekaartje af te geven en hun stempel te drukken op de Castricumse Triatlon.