• Aart Tóth

Duik in het diepe voor organisatoren sportmarkt

CASTRICUM Het is een grote duik in het diepe voor de organisatoren van de seizoensmarkt op zondag 1 juli. Voor het eerst in haar bestaan staat deze (zomer)markt helemaal in het teken van sport. Ook de deelnemers aan de tweede editie van de 1/8 triatlon van Castricum beginnen er op 1 juli aan: een duik in het diepe. Letterlijk dan, om 500 meter te zwemmen, gevolgd door 21 kilometer fietsen en afsluitend 5 kilometer hardlopen.

Aart Tóth

Nog een paar weekenden en Castricum is één grote sporttempel met de 1/8 triatlon van Castricum op zondag 1 juli. Er zijn geen pijnpuntjes meer, het maximaal aantal van 240 deelnemers is bereikt, en er zijn bijna genoeg vrijwilligers. Sponsors zijn nog welkom.

Wilco van Pel heeft er zin in. "Het is allemaal strak geregeld. Er zijn genoeg communicatiemiddelen en er is intensief overleg." zegt Wilco. "We hebben er alle vertrouwen in dat deze tweede editie van de 1/8 triatlon van Castricum ook weer gesmeerd zal verlopen."

Dat is ook van toepassing op de gelijktijdig te houden seizoenmarkt met als thema sport, die naadloos aansluit op de Triatlon.

Om alles nog eens op een rij te zetten en op elkaar af te stemmen, zijn de organisatoren van beide evenementen een avond bij elkaar geweest, in restaurant Wierenga op het Bakkerspleintje. "Er bleken veel raakvlakken te zijn en de vrijwilligers en organisatoren vullen elkaar rimpelloos aan." vertelt Marianne Vollers. "Het Ondernemersfonds en Triatlon Castricum hebben elkaar gevonden in het streven een geweldige dag te organiseren voor deelnemers en bezoekers."

Er worden duizenden bezoekers verwacht. Vollers: "Na het wedstrijdprogramma barst er een muzikaal feest los op het Dorpsplein. We hopen dat de deelnemers en bezoekers er samen een sportief feest van maken."