• HBOK had het moeilijk met het spel van FCC

    FC Castricum

FC Castricum brengt zegereeks HBOK halt toe

CASTRICUM FC Castricum heeft wederom dit weekend een halt toegebracht aan de zegereeks van koploper HBOK. Er werd 2-2 gelijk gespeeld, HBOK kan pas over twee speelweken kampioen worden in de derde klasse A, maar dan moeten beide partijen wel gewonnen worden. HBOK die de afgelopen negen wedstrijden ongeslagen bleef en alles won, had het erg moeilijk met het spel van FC Castricum.

In de openingsfase werd er in de vierde minuut gescoord door HBOK, Mostapha el Aamrani kon de bal makkelijk in tikken na een voorzet van Angelo Groen. FC Castricum was wakker geschud en het duel ging daarna gelijk op, beide teams kregen verschillende kansen maar het bleef tot de rust 0-1.

Vlak na rust werd de score verdubbeld. Het was wederom Mostapha el Aamrani, na een kort genomen hoekschop speelde hij zich zelf vrij en schoot in de korte hoek in, 0-2. FC Castricum begon daarna steeds meer grip te krijgen op HBOK en kwam terug in de wedstrijd na een afstandsschot van Thom Heling, uit de rebound scoorde Stef Zeilstra, 1-2. In de blessuretijd trok FC Castricum het terechte gelijkspel over de streep. Een vrije trap voor FCC werd in de 16 meter gebracht en het was Justo v/d Werf die hem met een mooie boog de kopbal over de keeper heen kopte, 2-2. De beslissing van trainer Jeroen Kroes in de tweede om Thom Heling en later Justo v/d Werf in te brengen, pakte goed uit. Sterker nog: het bleek een gouden greep.