• Opnieuw - wellicht onnodig - verlies voor FC Castricum

    FCC

FC Castricum te laat wakker: 2-3

CASTRICUM Op het moment dat Blauw-Wit/Beursbengels een klein kwartier na rust op een 0-3 voorsprong kwam, leek het erop dat FC Castricum weer op een smadelijke nederlaag getrakteerd zou worden. De Castricummers begonnen vanaf dat uit een ander vaatje te tappen en konden zich na afloop afvragen of dit niet eerder had moeten gebeuren, want Blauw Wit mocht uiteindelijk de handen dichtknijpen met de 2-3 overwinning.

FC Castricum heeft inmiddels de meest gepasseerde achterhoede in de tweede klasse en ook nu liep het na twaalf minuten alweer achter de feiten aan, toen Erwin Smajic alle gelegenheid kreeg een mooie Amsterdamse aanval te bekronen, 0-1. Zonder dat er veel gebeurde in het verloop van de eerste helft bleef Blauw-Wit de betere ploeg met als logisch gevolg een 0-2 voorsprong door een doelpunt van Tommy Jansen.

Tijdens de rust werden in de FCC-kleedkamer enkele harde noten gekraakt en ondanks de genoemde 0-3 van Donovan Mijnals stond er totaal anders ingesteld Castricums team op het veld.

De na twee weken afwezigheid teruggekeerde Roy van Soest trok de kar en het geschrokken Blauw Wit werd sterk teruggedrongen. Een corner van Carlo Vrijburg werd door Roy van Soest ingekopt (1-3) en daarna liet FCC zien, hoe met heel veel werklust het eerdere kwaliteitsverschil compleet werd opgeheven.

Opeens waren de Castricummers de bovenliggende partij en Blauwwitte Bengels mochten van geluk spreken, dat de aansluitingstreffer van Elario Zweet uit een vrije schop niet eerder viel dan in de 88e minuut, want de laatste minuten plus de toegevoegde tijd bleken niet voldoende voor FC Castricum om nog langszij te komen.

Opnieuw (onnodig?) verlies dus voor de Castricummers, waarbij nog kwam, dat concurrent HBOK verrassend won bij Arsenal. Het gaat nu wel heel moeilijk worden om degradatie nog te ontlopen. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DVVA op het programma.