• FCC

FC Castricum toont karakter

CASTRICUM Om direct van een wederopstanding te spreken gaat te ver, maar FC Castricum liet bij Amstelveen Heemraad in ieder geval zien, dat de ploeg veel potentieel heeft en deed zichzelf tekort met een 3-3 gelijkspel.

Met de inbreng van jonge spelers als Max Lodewijks en Menno Buijnsters is er meer voetbal in het team van Jort van der Meulen gekomen en met veel inzet werd tweemaal een achterstand weggewerkt. Amstelveen kwam onstuimig uit de startblokken en probeerde FCC te overrompelen met snelle aanvallen. Juist toen Castricum van de schrik was bekomen en goed in de wedstrijd zat, mocht Joost Heij via een penalty Amstelveen aan een voorsprong helpen, maar fcc-doelman Danny Burger redde uitstekend. Toch kwam Amstelveen na een half uur op voorsprong door Kevin Lesmeister, 1-0. FC Castricum reageerde fel met aanvallend spel en had pech met een kopbal van Stef Zeilstra op de paal, maar was vanaf dat moment de dominante partij.

De tweede helft liet het beste FCC van dit seizoen zien en dat betaalde zich binnen een kwartier uit. Eerst was Sebastiaan Weber trefzeker vanaf 11 meter en even later rondde hij een afgeslagen vrije schop prima af, 1-2. FC Castricum leek op een overwinning af te stevenen, maar twee ongelukkige momenten betekenden opnieuw een voorsprong voor Amstelveen. Eerst tastte Danny Burger mis bij een inzet van Jair Cruden. Ruim een minuut later was concentratiegebrek de oorzaak van de 3-2 van Robin Oussoren.

FC Castricum ging er extra tegenaan en een corner van Carlo Vrijburg (onberispelijk ingekopt door Roy van Soest) zorgde opnieuw voor de gelijkmaker, waarna nog legio kansen volgden, die echter niet werden benut. De verdiende overwinning bleef dus uit, maar het resultaat en het vertoonde spel bieden wel perspectief voor de komende wedstrijden, de eerste a.s. zaterdag thuis tegen Jong Holland.