• FCC

FC Castricum vergeet zichzelf te belonen

CASTRICUM FC Castricum (FCC) moest dit weekend genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Reiger Boys, en zag de eerste plek overgenomen worden door HBOK, doordat Purmersteijn een misstap maakte bij HCSC.


Na een open beginfase met kansen voor beide ploegen nam FCC in de 31e minuut de leiding. Door een prachtige verovering van de bal op het middenveld van Jeroen Bakker en een mooie pass naar Bart Kornblum, wist deze zijn tegenspeler uit te spelen, en de bal met veel effect het doel in te schieten. Nog geen vier minuten later maakte Reiger Boys de gelijkmaker. Reiger Boys kreeg aan de rechterkant een vrije trap, deze werd aangenomen door Kevin Pawirosemito en met een listig hakje maakte hij de gelijkmaker. Het bleef een gelijk opgaande eerste helft, met kansen voor Reiger Boys, die door Danny Burger werden gepareerd en een bal op de paal voor FCC van Maarten van Duivenvoorde.
In de tweede helft had FC Castricum het betere van het spel, het was in de 49e minuut dat Sebastiaan Weber werd aangespeeld in het midden en zo kon doorlopen naar het doel. Hij legde keurig af naar Elario Zweet die de 2-1 op het scorebord bracht. Reiger Boys wist zich weer terug in de wedstrijd te brengen. In de 65e minuut werd een voorzet snoeihard ingekopt door Dave van Dekken.
FCC bleef druk zetten om toch nog de winst te behalen, maar helaas belandde een schot van Ernst op de paal en een schot van Elario werd van de lijn afgeschoten door een speler van Reiger Boys, 2-2 was dan ook de eindstand.

Aankomende zaterdag gaat FC Castricum op bezoek bij HBOK, de nieuwe koploper met 1 punt meer dan FC Castricum, wel bekend uit de tweede klasse van vorig jaar.