• Triatlon Castricum

    Aart Toth

Inschrijving geopend voor Triatlon Castricum (1 juli)

CASTRICUM Na de eerste triatlon in september 2017, waarbij ruim 165 sportievelingen zich in het zweet werkten, is er in 2018 een tweede editie. Op 1 juli vindt dit spektakel plaats, tegelijk met een seizoenmarkt met als thema 'Sport'.

Het bestuur van de "Stichting Triatlon Castricum" heeft na een evaluatie met deelnemers, organisatie en vrijwilligers besloten opnieuw de 1/8 Triatlon te organiseren. Er is een apart organisatiecomité opgericht, en er zijn nieuwe doelstellingen geformuleerd. De organisatiecommissie bestaat uit Wilco van Pel, Gert Stoppels en Michel Steeman. Zij willen, samen met de bestuurders Herman Rijsdijk en René Streefkerk, van Triatlon Castricum een jaarlijks terugkerend evenement maken dat mensen in beweging brengt. "We richten ons op een lokaal publiek en willen alles afstemmen met omwonenden en de ondernemersvereniging." aldus de organisatoren.

De Triatlon zal net als vorig jaar starten met 500 meter zwemmen. Zwembad de Witte Brug is wederom beschikbaar voor omkleden en het zwemonderdeel. Na het zwemmen snel op de fiets voor 20 km fietsen. Afsluitend wordt er in het centrum van Castricum over een afstand van 5 km hard gelopen. Zowel het fiets- als loopparcours kent enkele aanpassingen. Voor ruim 200 deelnemers is er plaats om mee te doen, maar wacht niet met inschrijven, want vol is vol. Ook zijn er vele positief ingestelde vrijwilligers nodig. Inschrijven voor deelnemers kan vanaf vandaag 14 februari via www.triatlon-castricum.com en vrijwilligers via een mail naar vrijwilligerstriatloncastricum@gmail.com.