• Crossfitclinic opstartweekend Rugby CasRC

    Theo Beentjes

Rugbyjeugd CasRC klaar voor nieuwe seizoen

09-09-2019, 12:00 | Lezersnieuws | Marieke

De jeugd van CasRC is het nieuwe seizoen gestart met een daverend weekend vol training en festiviteiten. 125 rugbyers in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, waren op Wouterland aanwezig om te trainen, te spelen en elkaar te leren kennen.  

Er stonden twee enorme springkussens, niet alleen voor de jongste jeugd, iedereen maakte er vol plezier gebruik van. De Turven en Benjamin’s gingen zaterdagmiddag naar de film in Corso.
De overige rugbyjeugd kreeg van het enthousiaste team van Crossfit Castricum een geweldige clinic aangeboden. Een superzwaar maar héél uitdagend onderdeel was krachtoefeningen met een oude brancard die met zandzakken of een teamgenoot was beladen! Een hoop lol waarbij samenwerken essentieel was. Daarnaast wil CasRC de jeugd respect en fair play meegeven naast de standaard rugbynormen en -waarden.  

Na een heerlijke BBQ waar ook als kennismaking met de jeugd het eerste herenteam aanschoof, werd de bonte avond gestart met disco in het clubhuis. De kids kregen nog verschillende opdrachten zoals een teamgenoot in de make up zetten. En de Haka als film uitbeelden, werd met veel humor uitgevoerd. De avond werd afgesloten met een heuse spookspeurjacht (brrr)  gevolgd door een nacht in tenten op het rugbyveld.

Zondag na een stevig ontbijt moe maar voldaan allemaal naar huis. Iedereen heeft super genoten van deze vliegende seizoenstart. Of zoals één van de jeugdige deelnemers het verwoordde: ‘Wat heb ik toch leuke gasten in mijn team!’