• Met de fraaie zege werd de tegen koploper Limmen ingezette positieve lijn doorgetrokken.

Overtuigende winst Vitesse bij DTS: 1-4

CASTRICUM Er zijn van die tegenstanders waarvan je maar moeilijk kunt winnen. Ook wel angstgegners genoemd. Een voorbeeld daarvan voor Vitesse is DTS uit Oudkarspel. Van de acht onderlinge duels werd slechts twee keer gewonnen. In maart van dit jaar zegevierde DTS nog op de Puikman met 3-5. Dit keer waren de rollen echter omgedraaid en kwam Vitesse onverwacht en heel snel in een zetel terecht dankzij aanvoerder Jort Kaandorp.

HATTRICK JORT KAANDORP Vitesse troefde de thuisploeg vooral af op inzet en snelheid. Al in de zesde minuut werd na een corner in paniek een nieuwe corner weggegeven. Daaruit kwam de bal voor de voeten van Jort Kaandorp terecht die hard uithaalde en scoorde: 0-1. Drie minuten volgde een snelle aanval over links waarbij de vrijgespeelde Robin Bakker door de uitgelopen keeper werd vastgehouden. De toegekende strafschop werd vervolgens feilloos benut door Jort Kaandorp: 0-2. Vitesse bleef doorgaan en de bepaald niet sterke verdediging van DTS, waarin Gerjan Stet ontbrak door een schorsing, had de handen vol aan Vitesse. Zo kon na een splijtende dieptepass Jort Kaandorp in de 20e minuut vrij op de keeper afgaan. Wederom was die kansloos en daarmee voltooide de captain van Vitesse zijn hattrick binnen het kwartier: 0-3!

Bij de aftrap van de tweede helft probeerden de spelers van DTS elkaar aan te sporen tot een offensief maar daar kwam nauwelijks iets van terecht. Nadat spits Nick van de Ven al een mogelijkheid had gemist om te score uit te bouwen was het in de 51e minuut alsnog raak: Robin Bakker wist de vrijstaande Rutger Balm aan te spelen. Vanaf zo'n 25 meter haalde die verwoestend uit waarna de bal buiten bereik van de keeper in de kruising zeilde: 0-4. Daarna werd Vitesse wat gemakzuchtig. Dat leidde in de 56e minuut tot een tegentreffer toen knullig uitverdedigen met een droge knal werd afgestraft: 1-4. Dat gaf de thuisploeg weer wat moed en Vitesse moest wat verder terug. Maar met snelle uitvallen bleef Vitesse gevaarlijker. Vlak voor tijd leek zelfs de vijfde treffer voor Vitesse te gaan vallen toen Jort Kaandorp uit een vrije trap van Jasper Rutgers de bal eerst op de lat kopte en vervolgens zijn rebound op de paal zag afketsen. Al met al een prima zege voor een goed spelend Vitesse dat daarmee is gestegen naar de zesde plek op de ranglijst.