• Arno Schlosser (links) in actie tegen Henk van der Eng

    Schaakclub Bakkum

Schlosser én Siekerman kampioenen bij schaakclub Bakkum

BAKKUM Arno Schlosser, die vrijwel het hele seizoen in de reguliere competitie bovenaan stond, behaalde met een ruime voorsprong zijn derde clubkampioenschap van schaakclub Bakkum. Schlosser was in de interne competitie vrijwel onverslaanbaar en behaalde bijna een 80% score. Runner-up en op het laatst de enige concurrent Gren Noteboom kan terugkijken op een sterk seizoen. Zijn schaaklessen hebben zijn vruchten afgeworpen. Op de derde plaats eindigde Jacob Bleijendaal, net voor oud clubkampioen Han Kemperink. Op de vijfde plaats eindigde Bob Bakker.

Op de slotavond van het dubbelschaak werd tevens de bekerfinale tussen beide koplopers Pim Hoff en Peter Siekerman gespeeld. Beide schakers kunnen terugkijken op een ijzersterk seizoen. Het was dan ook niet verrassend dat zij in de bekerfinale het tegen elkaar moesten opnemen. De eerste spannende partij bleef in evenwicht en met weinig tijd op de klok werd remise besloten. De tweede partij ging opnieuw gelijk op. Een lastige strategische manoeuvreer partij. Na een ongelukkige damezet verloor Hoff een paard. Toen in tijdnood ook nog een kwaliteit verloren ging kon Hoff opgeven. Een dubbelslag voor Siekerman die Hoff ook op de dubbelschaak ranglijst nipt voor bleef.

Het nieuwe seizoen van schaakclub Bakkum zal als de bouw voorspoedig verloopt op dinsdag 3 september aanvangen in het nieuwe Biljart en Buurt centrum aan de Van Speykkade in Castricum.