• Ook de Jeu de Boulesclub kan zijn ledental vergroten op 1 juli.

    Aart Toth

Sportverenigingen gezocht

CASTRICUM Veel sportverenigingen hebben het moeilijk. Het ledental loopt terug vanwege vergrijzing en weinig nieuwe aanwas. Ook is er soms sprake van verschuiving in interesse. Is het ene moment tennis razend populair, het volgende moment lijkt het wel of iedereen wil gaan golven.

Aart Tóth

Desondanks zijn er nogal wat sportverenigingen in de gemeente, het zijn er maar liefst 85. Van biljart, bridge en schaken tot judo, voetbal, rugby, wielrennen, atletiek, wandelen en ga zo maar door. Allemaal kunnen ze wel wat leden gebruiken. Maar hoe bereik je die? Je gaat immers niet van deur tot deur om te vragen of een gezinslid zich op het sportieve vlak misschien bij de vereniging wil aansluiten. DUIZENDEN BEZOEKERS Het Fonds Stimulering Economie CAL, oftewel het Ondernemersfonds Castricum, heeft de oplossing. Op zondag 1 juli wordt voor de tweede maal de '1/8 Triatlon van Castricum' gehouden, waarbij het centrum van Castricum op z'n kop staat in één groot sportspektakel van zwemmen, wielrennen en hardlopen met de finish op het Dorpsplein. Daar omheen wordt een zomermarkt gehouden met als thema 'sport' in de ruimste zin van het woord. De bezoekersaantallen gaan dus naar verwachting in de vele duizenden lopen. De ideale gelegenheid voor sportverenigingen, maar ook sportscholen, om zich te presenteren.

KRAAM TEGEN KOSTPRIJS Via het Ondernemersfonds is het mogelijk voor slechts € 30 een kraam te huren en - uiteraard zelf - aan te kleden in de sportschool- of clubkleuren om zo nieuwsgierigheid te wekken bij bezoekers van triatlon en zomermarkt. Uiteraard is het bij de meeste verenigingen geen vetpot, vandaar dat de kosten laag worden gehouden. Van het bedrag van dertig euro blijft niets aan de strijkstok hangen.

"Kortom regel dat biljart op de kraam en laat de jeugd een balletje stoten." zegt organisator Herman Rijsdijk. "Zet een dicht doel met een rond gat neer en laat ze erin schieten. Ook schaakborden, korfbalkorven, baskets en ga zo maar door, zijn welkom. Sportscholen kunnen ook toestellen neerzetten om uit te proberen. Trouwens, ook sportshops kunnen hun hart ophalen."

INTERESSE Mail naar marvollers@online.nl en laat u verder voorlichten. Snelheid is wel geboden want de mooiste plaatsen zijn het eerste vergeven.