Triatlon zoekt vrijwilligers

CASTRICUM Je herkent het meteen. Als er tijdens een evenement min of meer verplicht dranghekken geplaatst moeten worden om te zorgen voor veiligheid van de deelnemers en de vele bezoekers, dan is eigenlijk al succes verzekerd. Buiten de ruim 230 deelnemers van de tweede Castricumse Triatlon op zondag 1 juli zullen er nog meer bezoekers langs de route staan.

Aart Tóth

Het evenement valt namelijk samen met de seizoenmarkt met het thema 'sport'. Vandaar dat in de aanloop naar het evenement het geluid van dranghekken duidelijk te horen zal zijn. Die dranghekken worden in de vroegte van zondag 1 juli geplaatst door vrijwilligers. U begrijpt, dat is teamwork en daar zijn heel wat handen voor nodig, net als voor andere bezigheden. Sport-minded vrijwilligers zijn van doorslaggevende invloed op het slagen van dit evenement. Sinds 14 februari staat de inschrijving al open en de teller staat reeds op 185 deelnemers. De deelnemers staan klaar voor hun 20 baantjes (0,5 km) zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen door de dorpskern, waar toeschouwers en supporters de deelnemers kunnen toejuichen en motiveren voor ze op het Dorpsplein over de finish gaan.

Wilco van Pel vertegenwoordigt de organisatie, samen met Michel Steeman en Gert Stoppels. "Het fietsparcours is iets minder bochtig gemaakt en de loopronde is verkort zodat de supporters hun favorieten vaker kunnen aanmoedigen" aldus Wilco. Michel Steeman is trots dat de meeste deelnemers uit Castricum en omgeving komen. "Dit is precies wat we voor ogen hebben; een lokaal evenement met vooral lokale deelnemers en supporters". Duidelijk zal zijn dat dit fantastische evenement niet gehouden kan worden zonder vrijwilligers, zoals verkeersregelaars, op- en afbouwers en helpers bij start en finish. Reageer via vrijwilligerstriatloncastricum@gmail.com. Meedoen kan trouwens ook nog, via www.triatlon-castricum.com