• Vitesse '22 - Egmondia: 6-2

    Vitesse

Vitesse (Castricum) op titelkoers Na 6-2 winst op Egmondia

CASTRICUM Op de Puikman was alles geregeld voor het kampioensfeest, hoewel de kans daarop al heel klein werd ingeschat. Vitesse moest sowieso op eigen terrein winnen van Egmondia en dat lukte. Maar wat de tweede voorwaarde betreft, liep het spaak: Kennemers verspeelde geen punten aan DTS. Daardoor verdween de kampioenstemming op de Puikman al snel als sneeuw voor de zon. Vitesse heeft nu volgende week zondag nog minimaal één punt nodig om de titel op eigen kracht te veroveren.


Al na een paar minuten kwam Vitesse op voorsprong. Robin Bakker, die zijn afscheidswedstrijd in het 1e van Vitesse speelde, snelde vanaf rechts enkele tegenstanders voorbij en speelde vanaf de achterlijn Mats Laan perfect aan. Die haalde meteen uit en de bal verdween onhoudbaar in de rechterbenedenhoek. Diezelfde hoek wist de ver opgerukte Desmond de Waard in de 10e minuut ook te vinden. En opnieuw was de keeper kansloos. En weer zo'n 10 minuten later pikte topscoorder Jort Kaandorp een goaltje mee en bracht de stand op 3-0. Daarna nam de dadendrang van de thuisploeg zichtbaar af. Dat bood Egmondia de kans om er wat meer uit te komen. Bij een van die spaarzame uitvallen wist keeper Michel van Kampen in de 33e minuut slechts met uiterste inspanning en met hulp van enkele verdedigers een tegentreffer te voorkomen.


Meteen na rust pakte Vitesse de draad weer op, waarschijnlijk op voorspraak van trainer Thijs Sluijter. Maar lang duurde dat offensief niet, mede omdat Egmondia zich wat meer in de wedstrijd knokte. Na een klein kwartier spelen was het raak: 4-1. In de 70e minuut mocht Vitesse een penalty nemen na een ongelukkige handsbal: Robin Bakker scoorde daardoor zijn afscheidsdoelpunt. Enkele minuten later leidde slap uitverdedigen van Vitesse tot balverlies en vervolgens tot een tweede tegengoal: 5-2. Zo'n kwartier voor tijd soleerde Robin Bakker weer eens door de defensie van de Derpers en legde de bal perfect terug op de inkomende 16-jarige Tim de Koning. Zijn keiharde schot spatte uiteen op de lat, maar geen minuut later was het Mats Laan die met een schot van afstand de eindstand op 6-2 bepaalde.


Na afloop volgde het afscheid van sterspeler Robin Bakker (zie bericht elders in deze krant). Robin riep iedereen op om zijn team ook volgende week uit bij DTS te komen steunen op weg naar zijn 2e kampioenschap in Vitesse 1. Daarvoor rijdt naast een spelersbus ook een speciale supportersbus (of meerdere) richting Oudkarspel: voor info zie site Vitesse en/of Blauw-Zwart.