• Vitesse nam ook nu weer de drie punten mee uit Den Helder

Vitesse wint ook laatste duel voor winterstop

CASTRICUM Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Vitesse aantreden tegen het thuis sterk spelende FC Den Helder. Vooral de eerste helft was te zien dat het een gevaarlijke ploeg is. Eigenlijk was het een wonder dat inval-keeper Hans Veldt zijn doel wist schoon te houden. Daar stond echter tegenover dat Vitesse in de marinestad een prima trackrecord heeft. Van de laatste zes duels aldaar wist Vitesse vijf keer de drie punten mee te nemen naar Castricum.

Op het hobbelige veld werd al snel duidelijk dat de thuisploeg vol voor de winst wilde gaan. Nadat al diverse kansen gemist waren, voorkwam Bart Stam de openingstreffer door in de 20e minuut een bal van de lijn te halen. Twee minuten later leek die alsnog te gaan vallen toen een vanuit een mêlee van spelers ingeschoten bal via de paal het veld weer in caramboleerde. Ook rond de 30e minuut ontsnapte Vitesse aan die continu dreigende achterstand maar keeper Hans Veldt had bij twee uitstekende kansen kennelijk opnieuw een engeltje bovenop de lat zitten. Aanvallend wist Vitesse daar weinig tegenover te stellen. Een van de weinige wapenfeiten was een vrije trap waarbij de door spits Thijs de Boer ingekopte bal door een van de verdedigers van de doellijn moest worden gekopt.

Na rust was een heel ander FC Den Helder te zien. Weliswaar waren zij nog wel veel aan de bal maar de verdediging van Vitesse kwam niet of nauwelijks meer in gevaar. Sterker nog: de gevaarlijkste situaties speelden zich vooral af voor het doel van de thuisploeg.

Vitesse kreeg voorin steeds meer ruimte en voelde dat er meer te halen viel. Zo'n tien minuten voor het eind dreigde Robin Bakker (opnieuw) op links door te breken, maar hij werd net buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit. De daaruit volgende vrij trap nam hij zelf en krulde de bal perfect en onbereikbaar voor de keeper in de kruising bij de eerste paal: 0-1. Vlak voor tijd had hij zijn tweede doelpunt kunnen en moeten scoren toen hij na een snelle counter alleen op de keeper afging. Dit keer ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal. De volgende mogelijkheid was voor aanvoerder Jort Kaandorp die bij DTS nog een hattrick had gescoord. Maar dit keer stond zijn vizier niet helemaal op scherp want in vrije positie schoot hij de bal op de paal. Al met al een wedstrijd met twee gezichten waarin Vitesse aan het langste einde trok. Door die zege werd FC Den Helder gepasseerd op de ranglijst zodat Vitesse na een zwakke seizoenstart alsnog op een gedeelde vierde en vijfde plaats de winterstop is ingegaan.