• Gespannen gezichten tijdens de loting

    Arthur Oosthoek

Zware loting voor FCC O11 bij Johanna's Hof U11 Top Tournament

CASTRICUM De O11-1 van FC Castricum staat voor een zware opgave op de zesde editie van het Johanna's Hof U11 Top Tournament. Het team van trainer Milo van der Steen is terechtgekomen in poule C bij het sterke Pancratius, de amateurs van Sparta en AFC. Wil FC Castricum zich op 31 maart voor de kampioenspoule plaatsen, dan zal de ploeg op plek één of twee moeten eindigen. De lotingsceremonie, waaraan spelers van AFC, AFC'34 en FC Castricum actief deelnamen, was ook via een livestream te volgen. Hierdoor konden ook de ploegen die van ver komen, de loting volgen.

De zesde editie van het Johanna's Hof U11 Top Tournament kent weer een sterk deelnemersveld. De verliezend finalist van vorig jaar, AFC'34, zal erop gebrand zijn de beker te winnen. 'Ze hebben weer een uitstekend team, maar of ze net zo sterk zijn als vorig jaar zal op 31 maart blijken', zegt toernooidirecteur Arthur Oosthoek, die zich dus niet aan een voorspelling waagt. Dat het voetbal op de velden van FC Castricum weer van een heel hoog niveau zal zijn, staat voor Oosthoek buiten kijf. 'De namen van de clubs zijn misschien wat minder spectaculair, maar dit zijn echt weer hele sterke ploegen.'

De top 100 jeugdvoetbal amateurvoetbal vormt traditioneel de leidraad om tot een sterk deelnemersveld te komen. Oosthoek: 'Van de zestien deelnemende teams staan er acht in de top 100.' Op 31 maart zal een van de volgende ploegen de in 2017 door De Foresters gewonnen beker een jaar in de prijzenkast kunnen bijzetten.

POULES Poule A: PVCV, Spartaan'20, Elinkwijk, LAC Frisia 1883.

Poule B: Koninklijke HFC, Nieuwerkerk, De Foresters, Bennekom.

Poule C: Pancratius, Sparta, AFC, FC Castricum.

Poule D: AFC'34, Den Hoorn, JEKA, csv Apeldoorn.