• Archief
  • De kracht van water gedemonstreerd op een eerdere editie van de PWN Zomerdag

    Archief
  • Biologen in de dop

    Archief

PWN Zomerfestival Marquette

Leuke middag op landgoed Marquette voor het hele gezin

HEEMSKERK Al enige jaren bundelen Zomerpodium Heemskerk en PWN met succes hun krachten om op het prachtige landgoed Marquette een middag lang een festival neer te zetten waar jong en minder jong geniet en aangenaam verrast wordt.

De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over het landgoed en over natuur en water van PWN. Het festival staat bekend om z'n ongedwongen sfeer en biedt een ieder de mogelijkheid om te genieten van muziek, theater, kleinkunst en beeldende kunst te midden van prachtige natuur. De toegang is gratis.

PWN ZOMERDAG Dit jaar organiseren Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN voor de negende keer gezamenlijk het Zomerfestival Marquette op het prachtige landgoed Marquette. HEt evenement is de opvolger van de vroegere 'PWN Zomerdag'. De Stichting Zomerpodium Heemskerk is al langer actief in Heemskerk: dankzij de bijdragen van de gemeente Heemskerk, de gemeente Beverwijk en trouwe sponsoren kan de stichting voor de 19e keer op rij hoogwaardige kunst en cultuur aanbieden.

STRAATTHEATER Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst- en cultuuronderdeel van het festival. De live muziek, het (straat)theater en de te bewonderen schilderkunst is divers en verrassend. Crêpe de la bête levert geeft een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten crêpes. En op de oprijlaan en bij de poort lopen sprinkhanen en stokstaartjes vrij rond. Vanaf de entree tot het landgoed, over de prachtige oprijlaan lopend, tot de Rozentuin en het Rondeel, kun je je kunnen laven aan (straat)theater en geweldige live muziek. Kijk voor het volledige programma op www.zomerpodiumheemskerk.nl.

PWN PAVILJOEN PWN heeft ook voor deze gelegenheid haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met kraanwater, maar dan anders. Je komt veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het 'Kraanwater Graag'-spel. De PWN boswachters geven informatie over natuur, water en het landgoed. Daarnaast kunnen bezoekers een leuke foto laten maken en deze delen via social media.

Het Zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 21 juli aanstaande van 12.30 uur– 17.30 uur. Het programma is onder meer te lezen op www.zomerpodiumheemskerk.nl.