• Still uit de trailer met Marga van Praag

    Marga van Praag

Theatertip: Het ontstaan van Holland (MISSA) in Koningsduyn in Castricum

CASRICUM In theater Koningsduyn is zaterdag 25 mei MISSA te zien: een nieuwe muzikale voorstelling in 11 delen over het ontstaan van Holland. De muziek is een combinatie van klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. De Nederlandse songteksten zijn geschreven door Jan Rot. Het verhaal wordt prachtig verteld door Marga van Praag.

Wat weten we eigenlijk over de ontstaansgeschiedenis van Holland? MISSA vertelt het verhaal over de strijd tegen het water van de Nederlandse bevolking, de strijd tegen ziektes zoals cholera en een strijd onderling zoals de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Missa gaat ook over het ontstaan van de steden in Holland met zijn veel besproken graven, Jacoba van Beieren, de verschrikkelijke natuurramp de Sint- Elisabethsvloed en de strijd tegen bemoeienis van buitenaf. Uiteindelijk kwamen de Hollanders boven als een onafhankelijk volk met een enorme drang naar vrijheid.


Deze muzikale tijdreis voert je in elf aktes langs de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantische klassieke muziek, maar ook langs popmuziek, folk en wereldmuziek. Gespeeld door het wereldwijd bekende orkest Música Extrema. Vier vocalisten van o.a. De Nederlandse Opera en een koor zingen de liedteksten die zijn geschreven door Jan Rot. Marga van Praag (journalist/nieuwslezer) is de verteller. Dompel je onder in het spannende verhaal, ons verhaal, over het ontstaan van Holland. Kaarten 19 euro (incl. pauzedrankje) via geesterhage.nl