• Pixabay.com

TNO verzamelt afval van Uit Je Bak!

CASTRICUM TNO wordt bij het Uit je Bak Festival 2019 in Castricum verwelkomd als partner. TNO komt met een speciale proefinstallatie om afval in te zamelen op Uit Je Bak te staan. Daar zal TNO uitleggen wat hun plannen zijn met het afval dat op Uit Je Bak verzameld wordt.

De koffiebekers en drankbekertjes gemaakt van een speciaal materiaal (PLA). Deze bekers zijn volledig biologisch afbreekbaar en worden ook op meerdere festivals al vol op gebruikt. TNO is bezig met een installatie waardoor dit proces versneld wordt en Uit Je Bak is door de wetenschappers speciaal uitgezocht om een 'sample' te leveren.  Met deze sample van een écht festival, kan TNO de installatie verder ontwikkelen en ervoor zorgen dat ook festivals in de toekomst duurzamer worden doordat ze hun afval sneller en makkelijker kunnen verwerken en omzetten naar biologisch materiaal. De bekers kunnen tijdens Uit Je Bak in speciaal gemarkeerde afvalbakken ingeleverd worden of bij het team van TNO.

TNO heeft zijn eigen plek op Uit Je Bak en is op de zondag zelf aanwezig met een voorbeeldopstelling en een case study. Ook zijn er 3 wetenschappers aanwezig die uitleg kunnen geven over de installatie.