• Vlnr: Rob Dekker, Leo vn Schoonhoven, Ada Greuter, Marcel Steeman, Hannie Lutke Schipholt, Marjo Husslage en Dorien Veldt

    Aart Toth

Campagnes nu écht begonnen

CASTRICUM De meeste partijen hebben de eerste activiteiten al achter de rug. En met nog zes weken te gaan tot aan de gemeenteraadsverkiezingen (21 maart), worden de agenda's steeds voller. Het hoort erbij. En ze hebben er zin in, zo te zien, de lijstaanvoerders van de partijen die afgelopen wek poseerden voor de lens van verslaggever Aart Toth.

FLESSENPOST Van gesprekken voeren van deur tot deur (D66 en VVD) tot het inrichten en bemensen van een 'tiny house' (CDA), de lijsttrekkers en hun campagneteams halen alles uit de kast om de (zwevende) kiezer te bereiken. Eén van de meest opvallende campagnes is die van De VrijeLijst. Deze lokale partij begint haar verkiezingscampagne op woensdag 14 februari in een zee van 1000 flesjes die een boodschap aan de kiezer bevatten. De flessenpost spoelt 14 februari als eerste aan in het Strandvondstenmuseum en krijgt daar een ceremonieel tintje. Kiezers die kennis willen maken met de kandidaten en de verkiezingsboodschap van de lokale partij zijn van harte welkom. Verhalenverteller Nancy Wiltink - bekend van Bakkum Vertelt en andere vertelfestivals - verzorgt in het museum een bijzonder gastoptreden.

Lijstaanvoerder Ron de Haan: "Het Strandvondstenmuseum vecht voor zijn toekomst en is voor mij de plek om onze verkiezingscampagne te beginnen. Ik ken Nancy al zolang. We hebben in 2012 samen Bakkum Vertelt laten ontstaan". Nancy Wiltink: "Ik hou van lokaal sterke initiatieven. Ik reis de wereld rond als verhalenverteller, verzamel overal mooie verhalen en organiseer projecten op locatie. Zoals een kerstbomenbos bovenop de IJ-tunnel en een verhalenfietstocht langs de allerhipste fruit- en tuinbedrijven in Amsterdam West. 14 februari is de dag van de ware liefde: liefde voor je omgeving, voor wat je belangrijk vindt of gewoon, voor je geliefde. Daar hoort een bijzonder verhaal bij". Tot aan de verkiezingsdatum (21 maart) spoelt de flessenpost van De VrijeLijst op verschillende locaties in de gemeente aan.

ZEEPKIST Ook in deze krant komt u Ron de Haan (foto-inzetje) en zijn collega-lijstaanvoerders de komende tijd vaker tegen. Vanaf volgende week start deze krant met interviews en de rubriek 'Op de zeepkist.'